Gençlik

Ali İsmail Korkmaz’ın Mahkemesi için Kayseri’deydik

admin

Şubat 4th, 2014

0 Comments

aliismail-kayseri
Taksim gezi direnişçisi Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’de ara sokakta sivil polisler ve faşistler tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin dava Kayseri’ye taşınmıştı. Devletin bizlerden korktuğu için Eskişehir’den Kayseri’ye taşıdığı davanın takipçisi olduk, adalet için, Ali İsmail için Kayseri’ye gittik.

Davadan bir gün önce İstanbul’dan otobüslerle yola çıktık. İlk olarak mola yerinde Bursaspor taraftarlarıyla karşılaştık. Faşist Bursaspor taraftarlarının mahkemeye giden eylemcilere saldırmasıyla kavga başladı. Kavga sonrası birkaç eylemci yaralandı.

Yola devam eden otobüsler Kayseri girişinde durduruldu. Otobüsler polisler tarafından arandı. Şehir girşindeki aramadan sonra farklı şehirlerden gelen otobüsler biraraya geldi. Burada toplanıldıktan sonra Kayseri Adliyesi’ne doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş sırasında “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür”, “Her yer Taksim her yer direniş”,”Bu daha başlangıç mücadeleye devam”,”Katil polis hesap verecek”,”katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı. Mahkeme önüne gelindiğinde ses aracının da bulunduğu alan polis barikatlarıyla çevrilmişti Alana girişte polis arama noktaları konulmuştu. İstanbul’dan gelen devrimci kurum ve örgütler arama noktalarından geçerken Ali İsmail’in katillerine kendimizi aratmıyoruz diyerek aratmadan geçtiler. Bu sırada polisler eylemcilere saldırdı. Eylemcilerde polislere karşılık verek polis barikatlarını yıktılar.

Mahkemenin başlamasıyla, adliye önünde sloganlarla bekleyiş başladı. Akşam saatlerinde havanın iyice soğumasıyla birlikte ateşler yakıldı. Mahkemede Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz, “Oğluma kasıtlı olarak davranılmış, pusu kurularak öldürülmüş” dedi. Oğlunun öldürülmesini vahşet olarak tanımlayan Korkmaz, “Ali İsmail’i hastanede gördüğümüzde her tarafı morluklar içerisindeydi. Dişleri kırılmıştı, kafasında kırıklar vardı, gözlerini açamıyordu. Bunu yapan insan olmaz. Ali İsmail, ben bir yılanı öldürdüğümde karşıma durup ne yapıyorsun diyerek bana kızdı. Oğlumun yüreği insanlık, iyilik doluydu. Onu öldürenleri en ağır cezayla cezalandırılsın” dedi. Anne Emel Korkmaz, elinde oğlunun resmi, sanıkların yüzene bakarak şunları söyledi: “Benim oğlum 19 yaşında katledildi. O güne kadar bir tokat vurmadım. Bir anne olarak buna dayanılmaz ama ben dayandım, katillerinden hesap sormak için. Ali İsmail, en ufak bir lanet dahi okumazdı. Ben 8 aydır kan ağlıyordum ama bugün burada yüzüm güldü. Bunların söylediklerine kim inanır. Sabahtan beri elimdeki fotoğraflara bakamadılar. Benim oğlum öğretmen olup geleceğe güzel evlatlar yetiştirecekti.” dedi. Mahkeme 4 tutuklu sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek 12 mayıs’a ertelendi.

Fotoğraflar: Facebook

Comments are closed.