Genel

Deniz Poyraz Kavgadır!

admin

Haziran 18th, 2021

0 Comments

 

Deniz Poyraz Kavgadır!

Bir gün önce, İzmir’de bulunan Halkların Demokratik Partisi bürosuna silahlı bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıda HDP üyesi Deniz Poyraz silahla vurularak katledildi. Bu saldırı, Kürt halkına yönelik faşist bir saldırıdır, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Kürt halkı yıllardır devletin düzenlediği saldırılarla yok edilmeye çalışılırken Deniz Poyraz’ın ardından da söylenen söz değişmedi: “Bir Gider Bin Geliriz”

Bizler, Deniz’i kaybetmenin üzüntüsünü şimdi bu sözde saklı olan öfkeyle perçinliyoruz. Çıktığımız sokakla, attığımız sloganla, sıktığımız yumrukla söylüyoruz: “Faşizme Geçit Vermeyeceğiz!”

Dün Deniz Poyraz’ın ismini ağzına alıp “üzüntüsünü” dile getiren faşistleri ise tanıyoruz! Onlar ki bugüne kadar yüzlerce Kürt gencini katledenlerdir. Onlar, Onur Gencer gibi faşist katillerin dostu, halkların düşmanıdır. Bugün HDP’ye yönelik saldırıya “başka güçlerin bir oyunu” diyerek gerçeği saklıyorlarsa da biliyoruz, Deniz Poyraz’ın katili devlettir!

Bugüne dek gerçekleşen saldırılarda olduğu gibi bugün de Kürt halkının kavgası Deniz Poyraz’ı yitirmenin öfkesiyle büyüyecek. Devletin saldırıları boşuna, halkların özgürlük mücadelesi sürüyor, sürecek.

 

Comments are closed.