Gençlik

Dünyayı Tersine Çevireceğiz, Özgürlük için YÖK’ü Yıkacağız!

admin

Kasım 7th, 2013

0 Comments

IMG_7870

Bu yıl 6 Kasım’da Üniversite Forumları’nın çağrısıyla yüzlerce genç Beyazıt Meydanı’nı doldurdu. Ellerinde “Ali İsmail Korkmaz Yaşıyor, Üniversite AKP’ye Direniyor” yazılı pankart, yüzlerinde Taksim Direniş’inde kaybettikleri üniversite öğrencisi arkadaşları Ali İsmail Korkmaz’ın maskeleriyle yüzlerce genç Laleli Tramvay durağında buluştu.

Üniversite Forumlarının çağrısıyla eğitim emekçileri, asistanlar, taraftar grupları, LGBTİ bireyler ve park forumlarının da katılımda bulunduğu yürüyüş büyük bir coşku ve sloganlar eşliğinde başladı. Yürüyüş boyunca “Hepimiz Ali’yiz, Öldürmekle bitmeyiz”, ” YÖK Kalkacak, Polis Gidecek Üniversiteler Bizimle Özgürleşecek”, ” Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “YÖK’e İsyan, Kapitalizme İsyan, Akp’ye İsyan İsyan, Devrim, Özgürlük” sloganları atıldı. Taksim Direnişi’nde polisin katlettikleri yürüyüş boyunca anıldı. Taksim Direnişi’nin ruhuyla hep bir ağızdan “Sık Bakalım” , ” Biber gazı oley” marşlarıyla, YÖK’ü , Devleti, Kapitalizmi kadınlı-erkekli yıkacağız, dünyayı tersine çevireceğiz, Ali’nin katillerinden hesabı soracağız diyenler Beyazıt Meydanı’na ulaştılar.

Beyazıt Meydanı’na gelindiğinde konuşmalar başladı. Eğitim Dayanışması adına bir konuşma gerçekleşti. Ardından Taksim Direnişi’nde tek gözünü kaybeden YTÜ öğretim görevlisi Burak Ünveren’in gönderdiği mektubu onun gibi direnişte tek gözünü kaybeden bir öğrencisi okudu. “Artık Yeter” diyerek Eğitim Emekçileri adına sözü alan Eğitim-Sen 6 No’lu Şube Başkanı kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Son olarak Üniversite Forumları adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada “AKP hükümeti üniversite gençliğinden hiç olmadığı kadar korkmaktadır. Direnişimizin protestolardan öte geçebileceğinin farkındadır ve üniversitelere hunharca saldırmasının altında bu neden yatmaktadır. Artık 1980 darbecilerinin kurduğu YÖK’ü protesto ediyoruz, YÖK’ü alaşağı etmek için mücadele ediyoruz” diyerek gençliğin mücadelesinin öfkeyle, isyanla devam edeceği vurgulandı. Biten konuşmaların ardından gençlerin büyük çoşkusu horonlar ve halaylar eşliğinde sürdü. Eylem daha sonrasında hep bir ağızdan Beyazıt Marşı’nın söylenmesiyle son buldu.

Comments are closed.