Gençlik

Gençlik Sokaklarda Barikata Üniversitelerde Boykota

admin

Ekim 9th, 2014

0 Comments

Boğaziçi Üniversitesi Ortakantin

Kürdistan’da, çıkarları için savaş çıkartan devletler ve kapitalizm tarafından yaratılan IŞİD’le ona karşı koyan halkların savaşı yaşanıyor. IŞİD cihad naralarıyla halkların yaşamına, kültürüne, toprağına saldırıyor. Halklar ise yokluğun, açlığın, göçün ve ölümlerin içinde yaşam için, özgürlük için direniyor.
TC Kobanê’nin düşmesini istiyor. Dolayısıyla IŞİD de Kobanê’yi düşürmek istiyor, Kobanê ise düşmemek için direniyor. Kobanê’yi savunan halk, Kürdistan’da olduğu gibi Anadolu’nun her bir köşesinde Kobanê ile dayanışmayı örgütlüyor, direnişi sokaklarda büyütüyor. TC Devleti, Kobanê için canlı kalkan olanlara askeriyle sınırda; Kobanê direnişini yükseltmek için sokaklara çıkanlara polisiyle, çetesiyle şehirlerde saldırıyor. TC Devleti ve uzantısı IŞİD çeteleri Kürdistan şehirlerinde 14 canımızı katletti.
Bizler dün olduğu gibi bugün de biliyoruz. Devlet katliamdır. IŞİD katliamdır. Onların yaratacakları tek şey halklar için ölümdür. Halklar ise dün olduğu gibi bugün de özgürlük için direnerek, savaşarak yaşamı yeniden yaratıyorlar.

Tüm gençliğe çağrımızdır;
Kobanê’de, yaşam için, özgürlük için direnenlerin gücüne güç katarak bulunduğumuz her yerde direnişin sesini yükseltelim. Üniversitelerde boykotlarla, sokaklarda barikatlarla; örgütlü bir mücadeleyle özgürlüğü kazanalım.

Bijî Berxwedana Kobanê
Her yer Kobanê Her Yer Direniş

Comments are closed.