Genel

Havaalanında THY İşçileri Forumu Yapıldı

admin

Ekim 27th, 2013

0 Comments

27102013295
Geçtiğimiz haftalarda “Gezi ruhunu havaalanına taşıyoruz” sloganıyla Atatürk Havalimanında buluşan THY işçileri. Bu hafta’da mahalle forumlarını, demokratik kitle örgütlerini ve tüm halka çağrı yaparak bir forum gerçekleştirdi.

Forum THY grevinin geldiği nokta hakkında bilgilendirme yapan işçiler; 305 işçinin işe iadesine ilişkin açılan davalarda işe iade kararları çıkmasına rağmen işçiler işlerine döndürülmediğini ve reddi hakim ve itirazlarla sürekli olarak kararın geçiktirildiğini belirttiler. Konuşmaz yapan bir THY işçisi “bizde kurallar asla değişmezdir. Çünkü havada kurallar kanla yazılır, her kural yaşanan bir kazadan ders çıkarılarak yapılmıştır. Bizde de alınan haklar kanla alındı, asla geri verilemez. Grev ve gösteri yürüyüşü yapmamız bizim bir hakkımızdır. Haklarımızı vermeyeceğiz.”dedi.

Mahalle forumlarında uygulanan sessiz alkış yöntemi de forumda alınan kararlar kaldırıldı. THY yönetim binasının hemen yapılan forumda THY yönetimini rahatsız etmek için forumda konuşmaların ardından çoşkulu alkışlamalar yapıldı.
Konuşmaların ardından halaylar çekilerek forum sonlandırıldı.

Comments are closed.