Gençlik

İstanbul Üniversitesi’ndeki Anarşistlerden bayaAzıt Eylemler

admin

Eylül 8th, 2013

0 Comments

istanbul tank

Özgürlük için düşlüyor, düşlediğimizi eyliyoruz!

– 6 Kasım 2006’da, sistemin bilgisiyle beyinleri yıkanarak zombileşen üniversiteli’ye ithafen zombi yürüyüşü yaparak Beyazıt Meydanı’na yürüyen Anarşistler, ana kapının önünde üzerlerindeki önlükleri parçaladılar ve ateşe verdiler. Beyazıt Meydan’ın da “Okuyalım, ama Sistemin Canına Okuyalım!” sloganını haykırdılar.

– 22 Mayıs 2007’de, başörtülü bir kadın öğrenci, güvenlik görevlileri tarafından İÜ Edebiyat Fakültesi’ne alınmadı ve saldırıya uğradı. Olaya müdahale eden Anarşistler, 23 Mayıs 2007’de ise; başörtüsü takıp Edebiyat Fakültesi’nin kapısına dikildiler. “Rektörlükteki Cüppeli General, ‘Güve’lerinin İpini Sıkı Tut, Hepimiz Başörtülüyüz” ve “Dikkat! Güve Saldırır” pankartları taşıyan Anarşistler; yanlarında getirdikleri naftalinleri, güvelere karşı etkili bir ilaç olarak kapıdaki ‘güve’nlik görevlilerinin ve kabinlerinin üzerine attılar.

– 15 Haziran 2007’de Anarşistler, Beyazıt’ta, yanlarında yürüyen at’la birlikte, “Yarış Atı Olmayacağız” dövizi ve “ÖSS Ölüm Listesi. YETER ARTIK!” pankartı taşıyarak ÖSS karşıtı bir eylem gerçekleştirdiler. “Alın, üniversitenizi başınıza çalın, biz Özgürlüğü Seçiyoruz Sınavsız!” dediler.

– 6 Kasım 2008’de 12 Eylül faşizminin ürünü olan YÖK’ün kuruluş yıl dönümünde, Anarşistler, “Bu Kışlada Bir Tank Eksikti” diyerek, hazırladıkları gerçeğiyle aynı ölçülerdeki tank maketiyle Beyazıt Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirdiler. Eyleme saldırmak için bekleyen polislerin, telsizin diğer ucundaki amire geçtikleri anons ve gelen cevap:

Çevik: Amirim tankla geldiler, ne yapalım?
Amir: Anlaşılamadı?!
Çevik: Amirim bildiğin tank işte.
Amir: Nasıl ya, durdurun!

Anarşistler “Tankları parçalamadıkça özgürlük yok” sloganları atarak tank’ı ana kapı önüne bıraktılar. Sonrasında anons geçen aynı polisler tank’ı parçaladı.

– 20 Aralık 2008’de Anarşistler, Bush’a ayakkabı fırlatan Irak’lı gazetecinin protesto’suna ithafen Beyazıt’taki yemekhanenin duvarına ABD başkanı Bush ve İÜ Rektörü Mesut Parlak’ın boy fotoğraflarını astı. Öğrencilerin büyük ilgisini çeken ayakkabı fırlatma eylemi tüm gün boyunca sürdü. “Okulda siyaseti bitireceğim” diyerek öğrencilere ceza yağdıran Parlak ve “Irak’a özgürlük götüreceğim” diyerek Irak halklarına bombalar yağdıran Bush’a bu şekilde tepki verildi.

– 2010’dan itibaren 6 Kasımlarda, Anarşistler’in gelenekselleştirdiği “Sistemin Cahilleri Özgürleşiyor” eylemleri gerçekleştiriliyor. Öncesinde, “4 yıl bekleme, diploma hemen şimdi!” diyerek diploma biçiminde bildiriler dağıtan anarşistler, eylem günü dev boyutlardaki temsili kölelik diplomasını ateşe veriyorlar.

Comments are closed.