Gençlik

İÜ: Fidanlara Bile Tahammülleri Yok

admin

Ağustos 1st, 2015

0 Comments

iüfidan dikme1

Suruç Katliamını Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz!
Eğitim-Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi çağrıcılığıyla, bugün İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’te Suruç Katliamı’nda tüm yaşamını yitirenler ve özellikle İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Büşra Mete, Edebiyat Fakültesi öğrencisi Polen Ünlü, bu sene İktisadi Bilimler Fakültesi’ni kazanan Ece Dinç ve Okan Pirinç anısına 4 fidan dikilecekti. Fakat İÜ rektörlüğünün fidanlar için açılan çükürları kapattırması ve okulun içinda fidan dikimine izin vermeyeceğini açıklaması üzerine Eğitim-Sen 6 nolu şubesi okulun dışında basın açıklaması gerçekleştirilecekti. Eğitim-Sen’in bu amaçla günler öncesinden rektörlüğe verdiği dilekçeye cevap da verilmemişti.

Saat 13.00’te toplanan Eğitim-Sen’liler ve devrimci öğrencilerin anmayı gerçekleştirecekleri kampüse girişleri ÖGB’ye verilen talimat ve kampüs etrafındaki polis ablukasıyla engellendi. Merkez Kampüs Esnaf Kapısı önünde gerçekleştirilen açıklamada;

“İstanbul Üniversitesi ilk öğrenci şehidimiz Turan Emeksiz’in anısını sadece kampüsümüzdeki büstüyle, öğrenci yemekhanesine verilen adıyla değil; özgürlük için mücadele eden ve bedel ödemekten çekinmeyen öğrencileriyle de yaşatmaktadır. Bugün yapılanlar sadece gençlerimizin anısına saygısızlık değil mücadeleci geleneğe de tecavüz edilmesidir.
Bizler fidan dikmek ya da anmalar düzenlemekle yitirdiğimiz gençlerimizi geriye getiremeyeceğimizi biliyoruz. Anılarını yaşatmak için bile sembolik çabaların yeterli olmayacağının bilincindeyiz. Bu sebeple bugün yeni bir örneğine şahit olduğumuz baskıya karşı direnerek gençlerimizin anısını yaşatacağız.”

Comments are closed.