Gençlik

Kadıköy Direniştir, Mücadeledir, Kadıköy Bizimdir!

admin

Temmuz 20th, 2019

0 Comments

4 yıl önce Suruç’ta devlet ve katil IŞİD çeteleri tarafından patlatılan bomba sonucu yaşamını yitiren 33 devrimciyi, yoldaşlarımızı, arkadaşlarımızı anmak; onların mücadelesini sürdürmek, onların kavgalarının kavgamız olduğunu göstermek için bugün Kadıköy sokaklarındaydık.

Kobane’nin yeniden inşasıyla dayanışmak için yola çıkan 33 devrimciyi anmak üzere saat 18.00 de Halitağa’da oturma eylemi için toplandık. Katil devlet ve IŞİD çeteleri eliyle katledilenlerin mücadelemizde yaşadığını haykırdık. Oturma eylemi boyunca, o günü yaşayanlar ve katledilen yoldaşlarımızın aileleri konuşmalar gerçekleştirdi. Katliamın yaşandığı günde, hukuki süreçte, dayanışma eylemlerine yönelik saldırılarda olduğu gibi 33 devrimciyi anmak için toplanan tüm devrimci örgütlere ve dayanışmaya gelen herkese polis saldırısı gerçekleşti.

Saat 19.00’daki Süreyya Operası önündeki buluşma ve oradan Mehmet Ayvalıtaş Parkı’ndaki anmaya katılmak üzere harekete geçen tüm eylemciler, önce Halitağa’da polis engeli ve saldırısına maruz kaldı. Polis saldırısına slogan atarak ve geri çekilmeyerek karşılık verilirken, polisin gözaltı saldırısına bu andan itibaren başladı.

Polis Defol Bu Sokaklar Bizim!

Gazlı, plastik mermili, joplu kalkanlı saldırılarıyla Kadıköy’ün farklı sokaklarnında öfkemizi bastırmaya çalışan devlet inatçı duruşumuzla başa çıkamadı. Kadköy sokaklarının onların değil, bizim olduğunu bir kez daha hatırladı. Kadıköy sokaklarını eylem alanlarına dönüştürdük. Süreyya Operası binasına tüm engel ve baskıya rağmen kararlılığımızla ulaştık.

Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na gitmek için kararlılığımız karşısında şaşkına dönenler, devrimci tavrın ne olduğunu bir kez daha anladı. Saldırılarına aralıksız bir şekilde devam eden polis, aralarında Anarşist Gençlik’ten 3 yoldaşımızın bulunduğu 20 devrimciyi gözaltına aldı. Kalkedon’dan Bahariye Caddesi’ne barikatların kurulduğu, kararlı ve inatçı mücadeleyi tüm Kadıköy sokaklarına yansıttı.

33 devrimcinin kavgası, kavgamızdır demiştik. Kavgaları kavgamızda büyüyecek.
Yaşasın Devrim
Yaşasın Anarşizm

Comments are closed.