Gençlik

Kafe Kafka – Alkım Kitabevi Direnişi

admin

Kasım 3rd, 2014

0 Comments

Kafe Kafka ve Alkım Kitabevi patronlarına karşı işçilerin başlattığı eylem kazanımla sonuçlanmasının ardından işçilere haklarını vermeyi kabul edemeyen Kafe Kafka müdürleri direnişi kazanan işçilere saldırdı.

31 Ekim – Kafke İşçileri Maaşlarını alamadıkları için iş durdurma eylemi yapıyor.

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 2

 

31 Ekim “Maaşımız Alamıyorum, Hizmeti Durduruyorum” tisörtü giyen işçiler eylemlerini sürdürüyor, servis yapmıyor.

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 1

Eyleme müdahale eden müdürlere karşı işçiler kararlılıkla eylemlerini sürdürüyor

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 4

 

İşçilerin Kararlı direnişi sonrasında patronlar işçilerin “Vermedikleri Maaşlarını vermeyi, Sigortasız çalıştırdıkları işçileri geriye dönük tüm sigortaların dahil hepsinin ödeneceğini ve daha önceden ödemediği fazla mesai ücretlerini geriye dönük olmak üzere tümünü ödeyeceğini söylemesi ve maaşları hemen ödemesi üzerine direniş kazanımla sonuçlandı.”

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 5

 

İşçiler basın açıklaması yaparak işlerine geri döndüler

Kafe Kafka – Alkım kitapevi direnişi kazanımla sonuçlandı. İşçiler ödenmeyen maaşlarını aldılar. Ve bundan sonra Alkım,Kafka kafe gelenek haline getirdiği işçileri sömürme politikasına devam ederse bugün olduğu gibi her gün direnişi büyüterek kafe kafka-alkım patronlara işçilerin örgütlü gücünü göstereceğiz!”

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 6

 

1 Kasım – Dün kazanan işçilere müdür saldırdı.

Kafe Kafa ve Alkım Kitabevi’nde gerçekleştirdikleri direniş neticesinde aylardır ödenmeyen maaşlarını alan işçiye önce angarya iş yüklenmiş ardından müdür saldırmıştır. Darp edilen işçi Onur Özkaya’nın şu an Karakolda ifadesi alınıyor!

Kafe Kafa ve Alkım Kitabevi’nde sigotalanmadıkları ve aylardır maaşları ödenmediği için dün sabah iş durdurma eylemi gerçekleştiren işçiler maaşlarının bir kısmının ödemesini sağlayan direnişle bugün işlerine geri dönmüşlerdi. Ancak işçilere bugün itibariyle angarya(depo temizliği) iş yükleyerek yıldırmak isteyen müdürler tekrar iş durduran ve angarya iş yapmayı reddeden işçi Onur Özkaya’ya saldırmışlardır. Saldırı sonrası Onur Özkaya’nın avukatı aracılığıyla karakolda ifadesi alınmaktadır. Bu çirkin saldırıyı protesto etmek için işçi Onur Özkaya tüm işçileri, dayanışma göstermek isteyen emekten yana duyarlı tüm kesimleri Alkım Kitabevi-Kafe Kafka binasının önüne çağırıyor.

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 7 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 8

1 Kasım – SALDIRI SÜRÜYOR.
Alkım Kitabevi-Kafe Kafka’nın özel güvenlikleri bugün müdür tarafından darp edilen işçi Onur Özkaya için Alkım binası önüne dayanışmaya gelenlerin kafalarına telsiz fırlatarak,tekme tokat saldırdı. Polis saldıranlara değildayanışma için gelenlere gözaltı yapmak istedi ancak işçiler bunu engelledi. Şu an Alkım Kitabevi önünde bekleyiş sürüyor. Avukatlar ve Tüm Emek-sen üyeleri de bina önündeler.

Herkesi darp edilen Onur Özkaya ve bu çirkin saldırılara uğrayan dayanışmacılar için desteğe Alkım – Kafe Kafka binasının önüne çağırıyoruz !

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 9 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 10 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 11

1 Kasım – Aklım ve Kafe Kafkanın Haklarını kazanan işçilere saldırması ve ardından dayanışmaya gelenlerede güvenlik görevlilerinin saldırmasıyla birlikte Aklım Kitabevi ve Kafe Kafka önüne çağrı yapıldı. Herkes dükkanın önünde durarak boykot çağrısı yaptı.

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 12 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 14 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 15 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 16 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 13

 

Kafe Kafka-Alkım Kitapevi İşçilerinin yaptığı basın açıklaması aşağıdadır.

“Dün arkadaşlarımız maaşlarını alamadıkları için, fazla mesai ücretleri ödenmediği için, sigortasız çalıştırıldığı için iş durdurma eylemi gerçekleştirdiler. 4 Saat işlemeyen kafe kafka ve alkım kitapevi hemen işçilerin maaşlarını ödeyip talepleri kabul ettiler. Direniş kazanımla sonuçlandı.
Ertesi gün direnişi kazanan arkadaşımız işe gittiğinde garson olarak çalışan Onur Özkaya’ya depo temizlemesi yaptırıldı. Depoda bulunan eşyalar asansör olmasına rağmen asansör kapatılarak 5. kata taşıttırılmak istendi. Hatta müdür Serkan Bilir tarafından sözlü bir şekilde “sana işkence olsun diye bu işi yaptırıyoruz” dendi. Kendi işi olmadığı için bunu yapmak istemeyince Garson Onur Özkaya Müdür Serkan Bilir tarafından kameranın kayıt almadığı odaya çekilerek darp edildi, daha sonra tekrar müdür Serkan Bilir ve Uğur isimli şef tarafından darp edildi, merdivenden itildi.
Merdivenden yuvarlanan garson işçisi ile dayanışmak ve destek olmak için Alkım Kitabevi önüne gelen işçilere de patronların emri ile güvenlik görevleri saldırarak bir kişinin başını yaraladı.
İşlerin maaşlarını gasp eden, işçileri sigortasız çalıştıran, işçilerin fazla mesai ücretlerini ödemeyen patronlar bugün işçilere ve dayanışmaya gelenlere saldırarak işçi kanı dökmüştür.
Bizler Kafe Kafka ve Alkım Kitapevi patronlarının peşini bırakmayacağız. İşçileri sömüren işçi kanı döken patronlardan hesap soracağız.”

Kafe Kafka – Alkım Kitapevi İşçileri

kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 17 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 18 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 19 kafe kafka - alkım kitapevi direnişi 20

 

Eylem süresince sosyal medyada yapılan paylaşımları aşağıdaki hastaglerden bakabilirsiniz;

#AlkımKafkaİşçisiDireniyor
#alkımiscisiköledeğildir
#iskenceciALKIM
#AlkımKafeKafkaBoykot

Ayrıca T24 adı haber sitesinde direnişteki kafe kafka işçilerine yapılan patron saldırısının ardından “Kafe Kafka ve Alkım Kitabevi’nde greve giden işçiye darp!” başlıklı haber yapılmıştı. Haberin üzerinden 6 saat geçemeden haber T24’ten kaldırıldı!

Kendilerine “Bağımsı İnternet Gazetesi” diyen T24 adlı internet sitesine soruyoruz!
Bu haberi neden yaptığınız halde sonradan kaldırdınız?
Size haberi kaldırtan güç nedir?
Taraf, Alkım, Kafe Kafka patronlarıyla bağlantınız nedir?
Patronların emriyle haber yapan bir haber sitesi bağımsız olabilir mi?

t24

Comments are closed.