Gençlik

Newroz Ateşi Kadıköy’de Yakıldı

admin

Mart 21st, 2014

0 Comments

Devrimci Anarşist Faaliyet, Halkların Demokratik Partisi ve AKA-DER’in çağrısı ile, Newroz ateşi bu akşam Kadıköy’de yakıldı. Akşam 20:00’de Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplanan kalabalık “Newroz Piroz Be” yazılı pankartın ardında, Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

“Newroz Piroz Be”, “Biji Newroz, Biji Azadi”, “Em Hemu Kawane”, “Biji Bratiya Gelan”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarıyla Kadıköy iskeleye yürüyen çoşkulu kalabalık yol boyunca atılan sloganlarla, ajitasyonlarla Newroz bayramını kutladı.
Kadıköy iskele meydanına gelen kalabalık, Taksim-Gezi direnişi sürecinde katledilenlerin; Uğur’un, Ceylan’ın, Enes’in; tecrit koşullarını protesto için bir Newroz günü bedenini ateşe veren Mazlum Doğan’ın ve İstanbul’da 2012 Newroz kutlamalarında polis saldırısı sonucunda katledilen Hacı Zengin’in isimlerini andı. Türkçe ve Kürtçe olarak yapılan anmanın ardından, yüzyıllar öncesinde zalim Dehak’a karşı demirci Kawa’nın başlattığı özgürlük mücadelesinin bugün de sürdüğünü belirten eylemciler adaletsizliklere, yoksulluklara, baskılara karşı mücadelenin devam edeceğini, Newroz ateşinin de mücadeleyle büyüyeceğini vurguladı.
İskele meydanında Newroz Piroz Be, Em Hemu Kawane sloganlarıyla, Newroz bayramını kutlamaya başladı. Meydanda yakılan Newroz ateşinin etrafında toplanan kalabalık, “Newroz Piroz Be” sloganlarıyla, halaylarla, adaletsizliklere karşı mücadele edenlerin bayramı olan Newroz’u kutlarken, halaylarda çekildi. Newroz ateşinin üzerinden atlayanlarla, ateş etrafında çekilen halaylarla devam eden Newroz kutlaması, Pazar günü Kazlıçeşme’de yapılacak Newroz’a çağrıyla sonlandırıldı.

Comments are closed.