Gençlik

Özgürlük İçin Anarşist Gençlik’le 1 Mayıs’a!

admin

Nisan 26th, 2019

0 Comments

1 Mayıs Bildirimiz Yayında:

Özgürlük İçin Anarşist Gençlik’le 1 Mayıs’a!

Böyle gelmiş böyle gider mi? Gün gelmez mi, devran dönmez mi? Hayaller hep hayal mi kalır bize, adaletsizlikler hep yanlarına mı kalır adaletsizlik edenlerin?

Açın halinden tok anlamaz da, gözü doymak bilmez mi zenginlerin? Aç hep aç mı kalır şu bolluk dünyasında?

Patronun cebine doldurduğu milyonlar bizim ölümümüz olmuş; çalışıp didindiğimiz, her şeyimizi verdiğimiz şu hayat bize zulüm olmuşsa öldüğüyle mi kalır ölen? Yasıyla mı kalır ölenin ardındaki?

Kalmaz elbet, yasımız isyan olur, aç karınlarımız tok olur…
Adaletsizliklerin ezdikçe ezdiği bedenlerimiz, ruhumuz birbirini bulur.

Kalmaz elbet. Biz birbirimize tutunup da kavgaya tutuşursak, kurtuluruz. Biz, yüzyıllardır süren kavgaları büyütürsek, kavgaya cesaret verirsek,kavgadan cesaret alırsak, kurtuluruz.

Kurtuluşumuz;

1886’nın 1 Mayıs’ında işçilerin “Günde 8 saat” diyerek patronlarla tutuştukları kavgada. Haymarket Meydanı’nda patlayan bombanın ardından idam edilerek katledilen 8 anarşistten biri olan August Spies’in “Bizim suskunluğumuz, sizin bugün ipe çektiğiniz seslerden daha güçlü olacaktır!” derken bugünün 1 Mayıslarına ödünç bıraktığı mücadelede. 77 1 Mayıs’ında Taksim Meydanı’na çıkarken Kazancı yokuşunda katledilen işçilerin ardından dinmeyen ofkemizde

Ne işçilerin sırtından geçinen patronlar, ne sahte mutluluklar dünyasıyla dolu kapitalist ilişki biçimleri, ne iktidara gelen herhangi bir parti… Ne de bütün bir gençliğimizi gelecek vaatleriyle harcadığımız eğitim sistemi…

Hiçbiri bizim istediğimizi bize vermez, bizi kurtarmaz. Bizim istediğimiz paylaşmak, bizim istediğimiz dayanışmak, bizim istediğimiz özgür bir dünya.

Tam da ezenlerin, ezilenlere asla veremeyecekleri tek şey budur: Özgürlüğümüz

Paylaşma ve dayanışmayla dolu, özgür bir dünya için kurtuluşumuz anarşizmde!

Yaşadığımız bunca adaletsizliğin içinde, bir geleceğimiz yok. Geleceğimiz devrimde, devrim ise şimdi şu anda yaptıklarımızda. Bugünden kurmaya başladığımız iktidarsız ilişkilerde, değiştirdiğimiz yaşamlarımızda; bugünden başlayarak biz ezilenlerin yarattığı, özgür ilişkilere dayanan örgütlülükte.

Devletin yasakla, şiddetle, baskiyla, katliamla yıldırmaya çalıştığı bizlerin bitip tükenmeyen inancında.
Özgür bir dünyaya olan inancımızla, şimdi şuanda başladığımız devrime, kurtuluşumuzun kendinizde olduğuna dair inancımızla 1 Mayıs’ta anarşizmde örgütlenmeye!

Anarşist Gençlik’le 1 Mayıs’a!

*1991’de ABD’de Rodney King isimli silahsız bir siyah polisler tarafından öldüresiye dövülmüş, basına yansıyan görüntüler sonrasında siyahların öfkesi sokaklara taşmıştı. Yapılan yargılama sonucu polislerin suçsuz bulunması, tarihe “Los Angeles Ayaklanması” olarak geçen süreci ateşlemişti. 29-30 Nisan 1992’de başlayan eylemler sırasında binlerce bina yakılmış, polis arabaları ateşe verilmiş, katliama destek veren faşistlerle siyahlar arasında çıkan çatışmada binlerce siyah yaralanmıştı 49 siyah da saldırılar sonucu yaşamını yitirdi. Aradan geçen günlerin ardından ancak sokağa çıkma yasakları ve kolluk kuvvetlerinin şiddetiyle bastırılmaya çalışılan ayaklanmanın simgesini afişimize taşıdık.
Bize ulaşmak için;

facebook/anarsistgenclik
twitter/anarsistgenclik
instagram/anarsistgenclik

1 Mayıs-AG

Comments are closed.