Genel

Sınırdışı Edilen Suriyeli Göçmenlerle Dayanışmaya!

admin

Temmuz 27th, 2019

0 Comments


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları ve kimliği olmasına rağmen İstanbul’dan gönderilmeye başlayan Suriye’lilerin haberlere düşmesinin ardından Suriyeli göçmenler kararı protesto etmek için sokaklara çıkıyor.

İstanbul Valiliği, “düzensiz göçle mücadele için eylem planı” adını verdiği kararları açıkladı.

“Düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında ülkemize yasa dışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin yakalanarak sınır dışı edilmelerine devam edilmektedir. Geçici koruma kapsamında olmayan (kayıtsız ve/veya kimliği bulunmayan) Suriye uyruklu yabancılar, İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile belirlenen illere sevk edilmektedir. İstanbul, geçici koruma kaydına kapalıdır. Geçici koruma kapsamında olmakla birlikte, İstanbul’da kaydı olmayan (diğer illere kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmiştir. Belirtilen süre sonunda geri dönmediği tespit edilenler, İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda kayıtlı oldukları illere sevk edileceklerdir”

Yaşadıkları ülkede savaştan kaçarak coğrafyamıza sığınan, devletin kirli politikalarında bir araç olarak kullanıldıktan sonra aynı devletin şiddetine maruz kalan göçmenler kardeşimizdir. Sınırdışı edilmeye karşı göçmenlerle dayanışmaya!
Şiir: Ahmet Telli
Fotoğraflar: Vahap Güler

Comments are closed.