Genel

Üniversite Forumları 6 Kasım’da Beyazıt Meydanı’na Çağırıyor!

admin

Ekim 27th, 2013

0 Comments

1395939_472265472887206_1037946741_n

Ali İsmail Korkmaz yaşıyor, üniversite AKP’ye direniyor!

Bu 6 Kasım hiçbirimiz için aynı olmayacak.

Bu 6 Kasım’da binlerce üniversiteli, binlerce insan “Ali İsmail” olup, maskeleriyle sokağa çıkacak.

6 Kasım 2013, üniversitenin isyan günü olacak!

Kesin bilgidir, bir ağızdan yayalım: 6 Kasım’da Beyazıt Meydanı’nda üniversiteliler mitingde buluşacak.

“Biz her şeyin iyisini biliriz”ci başbakan, 1980 darbesinden sonra üniversiteleri baskı altına almak için kurulmuş Yüksek Öğretim Kurumu’nu (YÖK) da uzun zamandır iyi biliyor. Başkanından rektörlerine, akademisyenine kadar ele geçirdiği YÖK’ü iktidarın sopası haline getirmeyi başardı. Üniversitelilerin de uzun zamandır “iyi bildikleri” YÖK, üniversiteye sokulmaya çalışılan polisle, bilim düşmanlığıyla, yasaklarla, işbirlikçi rektörlerle yaşamımızın yine en içinde.

Bu kadar hazırlık boşuna değil! Okullar açılmadan korku yaygınlaştı. AKP’liler, halk düşmanları, patronlar üniversiteye gelmeyeceklerini kendileri ilan etti. Ama en iyi bildikleri iş, en korktukları yerlere saldırmak olduğu için boş durmadılar. Haziran’ın direnen gençliği, ODTÜ’den en büyük selamını verdi iktidara.

Artık öyle kolay değil, üniversite direniyor!

Bu yüzden 6 Kasım, direnen üniversitelilerin günü olacak.

6 Kasım, Ali İsmail Korkmaz’ın günü olacak.

6 Kasım, ODTÜ’de polislerin ateşe attığı üniversitelinin, ağaçları için direnen onurlu insanların, özgürlüğü için sokağa çıkanların, YÖK’ü de AKP’yi de korkutan titretenlerin günü olacak!

6 Kasım, ODTÜ’den Türkiye’nin dört bir yanına umut olanların davetidir. Yaşasaydı meydanlarda bizlere omuz olacak Ali İsmail Korkmaz’ın davetidir. 6 Kasım, dilimize pelesenk olmuş “Bu daha başlangıç” ın “Mücadeleye devam!” kısmıdır. 6 Kasım’da Beyazıt Meydanı’nı, binlerce Ali İsmail Korkmaz’la , Haziran isyanının coşkusuyla doldurmaya var mısın?

Comments are closed.