Gençlik

Yaşasın Devrimci ODTÜ!

admin

Temmuz 9th, 2019

0 Comments


ODTÜ’de yapılmak istenen KYK Yurdu projesine karşı süren Kavaklık Direnişi’yle dayanışmak için dün akşam saatlerinde Kadıköy sokaklarını doldurduk. Kadıköy Boğa Heykeli’nden başlattığımız yürüyüşümüzü “Yaşasın Devrimci ODTÜ”, “Talana Karşı Kavaklık Direnişte”, “Ne Sermayenin Ne Rektörün ODTÜ Öğrencilerindir”, “Her Yer ODTÜ Her Yer Direniş”, “Polis Defol Üniversiteler Bizimdir” sloganlarıyla Serasker Caddesi’nden, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na kadar sürdürdük. Yürüyüş boyunca tacizini sürdüren polis eylemimizi engellemeye çalıştı ancak, ağaçları yıkan, doğayı talan eden iktidarlara karşı direnişin öfkesiyle karşılaştı. ;;

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na kadar ajitasyonlar ve yürüyüşlerle gelinmesinin ardından basın açıklamamızı okuduk. Sonrasında Süreyya Operası’na doğru yürüyüp eylemimizi sonlandırmamıza izin vermeyen katil polisler biber gazı ve coplarla bir saldırı gerçekleştirdi. Pek çok arkadaşımız saldırı sırasında darp edildi, gözaltına alınmaya çalışıldı, ancak Kadıköy halkının tepkisi ve dayanışmasıyla gözaltına alınan arkadaşlarımızın çoğu polisin elinden alındı. Saldırı sonucunda bir arkadaşımız işkenceyle polisin akrep adı verilen aracına sokulup gözaltına alındı.

Polisin saldırısına direnişle cevap veren İstanbul’un farklı üniversitelerinden öğrenciler, daha önce de belirtildiği gibi Süreyya Operası’na kadar “İşkenceci Polis Hesap Verecek”, “Polis Defol Bu Sokaklar Bizim” sloganlarıyla yürüyüşünü gerçekleştirdi. Burada gerçekleştirdiğimiz açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı. ODTÜ’deki talan projesi iptal edilene kadar mücadeleye ve ODTÜ’deki arkadaşlarımızla dayanışmaya devam edeceğimizi vurguladık.

Bugün ise saat 13.00’de işkenceyi teşhir etmek ve mücadeleye devam edeceğimizi hatırlatmak için İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdik. Gözaltına alınan arkadaşımız açıklamada söz alarak polislerin gözaltı işkencesini teşhir etti.

Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Comments are closed.