Berkin Çağlayan’daydı

Caglayan 1

* Taksim Dayanışması’nın Çağlayan Adliyesi’nde yapacağı suç duyurusu çağrısı üzerine, Lise Anarşist Faaliyet’in eylem sonrası yayınladığı duyuru:

BERKIN CAGLAYAN’DAYDI

Taksim Dayanışması’nın çağrısı üzerine, Berkin ar­kadaşımız için Lise Anar­şist Faaliyet olarak Çağla­yan Adliyesi’nin önündeydik. Polisin abluka altına aldığı adliyenin önüne, Çağlayan metrobüs durağından kara bayraklarımızla yürüyüşe geçtik. Adliyenin polis bari­yerleriyle kapalı olan ve özel güvenliklerin beklediği ka­pılarını açarak, adliyenin D kapısının önüne geldik. Bu sırada, adliyenin A kapısı tarafında toplananlara polis saldırdı. Saldırıyla birlikte D kapısı tarafından, Berkin’in arkadaşları olarak adliyeye yöneldik. Sonrasında, biz­lerin bulunduğu D kapısına da polis saldırmaya başla­dı. Bizler, polisin fişeği yü­zünden yoğun bakımda olan Berkin arkadaşımız için ora­daydık. Berkin olup direndik üzerimize atılan gaz fişek­lerine.

Eylem boyunca ”Katil Devlet Yıkacağız Elbet”, ”İs­yan, Devrim, Anarşi” slo­ganlarımızı attık. Okmeydanı ve Bomonti’ye kadar süren çatışmalar geceye kadar devam etti.

Şimdi dinlesinler LAFımı­zı; cop sallayanlar, gaz atan­lar, katledenler. BERKİN BUGÜN ÇAĞLAYAN’DAYDI. Hem de bir Berkin değil, yüz­lerce Berkin vardı. Bizler; yüzlerce, binlerce Berkiniz. Şimdi korkun bizden. Çünkü bir Berkin’den korktunuz, vurarak öldürmek istediniz; Ethem gibi, Mehmet gibi, Abdullah gibi, Ali İsmail gibi, Medeni gibi, Ahmet Atakan, Hasan Ferit gibi, Behzat gibi. Evet korktunuz; çünkü yanıldınız. Onlar vurularak ölmez. Berkin’ler uyumaz. Ellerimizde taş, yüzlerimiz­de peçe, yüreklerimizde ce­saret ve sizin korkunuz sü­recek. İsyan, Devrim, Anarşi

LİSE ANARŞİST FAALİYET

 

    Benzer yazılar: