İki Bot Hikayesi

fdsd

 “Öğretmen beni, ben fakirim diye başkan seçmedi. Evet, bakın botum hala delik. Havvanur’un babası ona yeni bot alabiliyor ama benim babam alamı­yor. Çünkü benim babam inşaat işçisi. Daha önce 5. kattan düştü ama ölme­di. Kaç kere parmağını kesti.”

Bu sözleri söyleyen Gizem’i hepimiz hatırlarız. 11 yaşındaki başkan yardım­cısı, isyan edercesine ağlayarak an­latmıştı yaşadıklarını. Ana haber bül­tenlerinde, video paylaşım sitlerinde dolaşan görüntüleri hepimiz biraz acı­yarak, biraz gülümseyerek izlemiştik.

Aradan zaman geçti, yine tele­vizyonlarda gördük Gizem’i, haberini gazetelerden okuduk. Ama bu sefer gülümsemedi yüzümüz. Gözlerimiz dolu dolu oldu. Bursa-Osmangazi’de­ki evinde, girdiği banyodaki şofben­den çıkan gaz nedeniyle zehirlenmişti yaşadıklarını ağlayarak anlatan o kız çocuğu. Gizem önce Osmangazi Dev­let Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan müdahale yeterli olmadığı için Bursa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Fakat Gizem, yeterli olmayan tıbbi mü­dahaleler sonucunda yaşamını yitirdi. Gizem çok erken ayrılırken aramızdan, ağlayarak anlattığı delik botu hepimizin hafızalarına kazındı.

(Ağlayarak) “Anlayamazsınız, çok istiyordum. Motorun suyu köpürtme­si çok güzel.” Bu sözleri söyleyen 13 yaşındaki Kaan’ı da muhtemelen hatır­lıyorsunuzdur. Ailesi, rüyalarını süsle­yen 100 bin dolarlık (298 bin TL) bir bot almıştı ona. Ana haberlere çıkmış, hüngür hüngür ağlayarak “Anlayamaz­sınız” diye rüyalarının nasıl gerçek ol­duğunu anlatmıştı.

Evet, anlayamadık Kaan, anlayama­yız. 100 bin dolarlık botunun mutlulu­ğunu anlayamayız. Çünkü biz Gizem’in delik botunu unutamadık. 100 bin dolarlık botunun arkasında suyun kö­pürmesi izlerken, sen de anlayama­yacaksın. Gizem’i, kardeşini, annesini, babasını, arkadaşlarını anlayamayacak­sın.

Evet, bu iki bot hikâyesinin biri bizi, diğeri Kaan’ı ağlatıyor.

Yazan: Ece U

 

    Benzer yazılar: