Tayyip Erdoğan vs Fethullah Gülen Yolsuzluk Savaşı

Feto Tayyip

Bu savaşın taraflarının AKP’li öğretmenler ve Cemaatin öğretmenleri olduğunu dergimiz İNADINA’nın birinci sayısında yazmıştık…

Dershane savaşıyla patlak veren olaylar, 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla tavan yaptı. Bakan çocuklarıyla başlayan yolsuzluk dalgası, bakanların görevden alınması veya istifa etmesiyle devam etti. Tayyip “Devlet içi yapılanma, paralel devlet”, “Bu suç lamaların merkezi benim, beni yıpratmaya çalışıyorlar” diyerek hükümetin ve devletin yolsuzluğunu inkâr etti.

Tabi Gülen’den cevap gecikmedi. Kendi kanalında TV programlarına çıktı, internette videoları tıklanma rekorları kırdı. Gülen’in beddualı videolarının değişik versiyonları çıktı karşımıza.

Hala da gündemden düşmüyor yolsuzluk. Bakan çocukları kaç milyon dolar çalmış, Tayyip Tayyip’in oğlu neden polise ifadeye gitmemiş vs. vs. Gülen’in gazeteleri her gün ayrı bir savaş açarken Tayyip Erdoğan’a, Tayyip Erdoğan’sa medyanın her organını kullanıyor ona cevap olarak. Gazetesiyle, TV kanallarıyla meydan okuyor.

Okullarda da yolsuzluk sürü yor. Müdürler, müdür yardımcıları bizden zorla topladıkları paralarla cep telefonu faturalarını ödemeye devam ediyorlar. Öğretmenler de birbirine savaş ilan etmiş durumda. Kimisi Gülen’i, kimisi Tayyip’i haklı buluyor. Sürekli kendi aralarında savaştıkları yetmezmiş gibi bizi de savaşlarına dâhil etmeye çalışıyorlar.

Her savaşta olduğu gibi, bu savaşta da herkes tarafını aldı. Kararını verdi. Fakat gözden kaçırdıkları bir şey vardı. Bizim yaşamlarımız çalınıyordu. Bakan çocukları milyon dolarlar yerken, biz akşam yemeğimizi yiyemiyorduk. Çünkü sıcak bir çorba içecek bile paramız yoktu.

Devlet, yaşamımızın her alnına saldırmaya devam ediyor. Okul denilen zindanlarına hapsediyor, bizim olan sokakları, meydanları bizden çalıyor. Yolsuzluklarıyla bizleri yoksullaştırıyor. Bizi kapana kıstırmaya çalışıyor.

Bizlerse yılmıyoruz. Kurdukları kapanın ne yemi ne de faresi oluyoruz. Devlete karşı, sisteme karşı her geçen gün isyanımızı büyütüyoruz.

Yazan : Deniz B– Sayı:2

 

    Benzer yazılar: