26A Atölye Açılıyor

2009 yılından bu yana süren kolektif serüvenimiz, 26A Atölye ile sürüyor. Devlet ve kapitalizmin rantsal dönüşümlerinin baskısıyla sıkıştırılan Taksim’de bulunuyor 26A Atölye. Kolektif serüvenimizin başladığı 26A Taksim’in üst katında.

Atölyede bilgi paylaştıkça artacak ve dayanışmayla çoğalacak. Atölyeler, salondaki Karatahta’da gerçekleşecek. Tebeşir ve silgiyle yazılıp silinecek Kara Tahta’da, sohbet ve tartışmalarla elden ele, dilden dile aktarılacak bilgi. Atölye kapsamında 50 dakikalık sunumlar gerçekleşecek. Düşünülen sadece “50 dakika”, çünkü birbirinden farklı bireylerin karşılıklı aktarabileceği birçok konu var. Ve ayrıca söyleşiler ve paneller… Radyo, sinema ve tiyatro atölyeleri içinse, “mekanı zorlamalıyız” ve hatta daha da zorlarsak savunma sporlarını çalışabiliriz.
26A kolektifi, Taksim’de de Kadıköy’de de senelerdir yaratmak istediği anlayışı şu mottoyla oluşturmuştur; “Önce pratikle ve sonra o pratikte teoriyi bul!”

Şimdi de, 26Atölye’de, yine yeni teoriler arayacağımız bir pratikteyiz. Herkesi düşlemeye, düşünmeye, düşündüğünü de beraberce eylemeye çağırıyoruz. Oluşturduğumuz başlangıç programı, gelecek aylarda farklı katılımlarla şekillenecektir.

Vazgeçmeyenler oldukça!
Dayanışmayla!