Kara Tahta’da, “Sosyal Medya Hesaplarını Nasıl Savunacağız” Aktarımı Yapıldı

26A Atölye Kara Tahta’da, “Sosyal Medya Hesaplarını Nasıl Savunacağız” başlıklı aktarım Şevket Uyanık tarafından gerçekleştirildi.

Aktarımda, sosyal medyada kullandığımız hesapların, tarayıcıların, programların ve birçok uygulamanın nasıl daha güvenli hale getirilebileceğinden bahsedildi.

“Özgürce” her şeyi yapabilmemiz internetin bir yüzüyken, bizi ve yaptığımız tüm işlemleri izleyen bir başka yüzünün olduğundan bahsedildi.

Hiçbir uygulama için net olarak güvenlik alınamasa bile bazı güvenlik ipuçları ile sosyal medya hesaplarını korumanın mümkün olduğundan bahsedildi.

Dikkat edilmesi gereken başlıklarda,

Yemleme(Phishing) adı verilen güvenli olmayan bağlantı linkleri , sahte e-postalar, özel mesajlar, sahte giriş istekleri ve uzantılar ile özel bilgilerimizin alınabileceğinden bahsedilirken önlem almak için ne olduğu belirsiz linkler,uzantılar vs. kontrolü için phishing testlerine başvurulabileceğinden bahsedildi.

İnternetteki saldırıların daha çok şifre kırma programları, gizlice ele geçirme, şifrelerin tahmin edilmesi, uygulamalar ve sosyal mühendislik yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildiğinden bahsedildi.

Açık Kaynak Kod ve Özgür Yazılınm başlığında, bazı kaynakların açık bazılarının kapalı olduğundan söz edildi. SEÇSİS(Seçim Sistemi)’in kapalı kaynak olduğundan, hiçbir verinin görülemediğinden örnekler verildi.

Sosyal Medya Güvenliği başlığında şifrelerin güvenliği ve şifreleri yönetmekten bahsedildi. KeepassX.org ve Encrytr uygulamalarından örnekler verildi.

Güvenli İletişim Başlığında, SecureSms, Telegram, Signal, Cryptocat, Chatsecure, #ire, tor, orbot gibi iletişim kaynaklarının güvenli olduğundan  bahsedildi.