26A Kolektifi’ne Yönelik Provakasyon

10.04.2012/Salı günü saat 24.00 dolaylarında 26A Kolektifi’nin Beyoğlu’ndaki kafesine yönelik bir provakasyon yaşanmıştır. Yüzlerini kapattıkları için kim oldukları belirlenemeyen 2 ya da 3 kişi olduğunu sandığımız kişilerden biri elindeki cam şişeyi içeride insanların da bulunduğu bir sırada kafenin kapısından içeriye “Anarşistler” diye bağırarak atmış ve sonrasında koşarak kaçmışlardır. Yaşanan bu provakasyonda herhangi bir maddi-manevi zarar görmemiş olduğumuzu belirtiriz.
Ancak değinilmesi gereken önemli bir husus vardır. Olayın yaşandığı günün sabahı “Newroz Operasyonu” adı altında, 26A Kolektifi’nde gönüllü bazı arkadaşlarımızın evleri, devletin kolluk kuvvetlerince basılmıştır. Aranan arkadaşlarımızın basılan evlerde olmamasından dolayı herhangi bir gözaltı işlemi gerçekleşmemiştir.

Sabah yaşanan baskınlar sonrasında, aynı günün gecesinde yapılan bu provakasyonun hemen ardından “bir sıkıntı mı var?” diyerek kafemize girmeye çalışan polisin ısrarı dikkat çekicidir.
Kafemizin bulunduğu sokakta cinayet işlenmesine rağmen olay yerine gelmeyen polisin, yaşanan bu olay karşısında anında olay yerine gelmesi oldukça şüpheli bir durumdur.
Üst üste yaşanan bu olaylar, son zamanlarda devrimciler üzerinde yoğunlaşan faşist saldırılardan dolayı bizleri ister istemez bunların planlı bir provakasyon olduğu düşüncesinde yoğunlaştırmışken; sosyal paylaşım ağlarında bu provakasyonun kendisine anarşist ve punk diyen bazı kimseler tarafından yapıldığına yönelik haberlerin, kimliği belirsiz profillerce paylaşıldığını gördük.

26A Kolektifi olarak tüm anarşistleri, sosyalistleri ve devrimcileri bu provakasyonlar karşısında hassas ve dikkatli olmaya çağırıyor ve yaşadığımız bu provakasyonun amacına ulaşmadığını ve asla ulaşamayacağını duyuruyoruz.

26A KOLEKTİFİ