Mahkumlar Ölür, Kozmetik Olur

İzleyenler bilir, Fight Club’ta estetik ameliyatlarının yapıldığı hastanelerin çöp konteynırlarından alınan yağlar sabun yapımında kullanılır. Vereceğimiz bilgilerde ise insanlar bunun için öldürülüyor. İnsan vücudunun doku, yağ ve organlarının yine insanların güzellik uğruna kullandıkları kozmetik ürünleri için biçilmiş kaftan oldukları anlaşılıyor.

Çin’de bir kozmetik firması çalışanı cezaevi yöneticileri ile anlaşarak idam edilen mahkûmların cesetlerinden elde edilen kolajeni Avrupa’daki kozmetik firmalarına çok ucuza sattığını, dahası yetkili bunun yıllardan beri kullanılan geleneksel bir yöntem olduğunu ve telaş edilecek bir durum olmadığını söylüyor. Yine Çin’de 2001 yılında bir askeri doktor, mahkumların vurulduğu yere giderek organlarını çıkardığını, hatta daha kalbi atan bir mahkumun derisini canlı canlı yüzdüğünü açıklıyor. Çin’de sadece geçen yıl 6 bin kişi idama mahkum edildi. Bunlardan 3 bin 400’ü kurşuna dizilerek infaz edildi. Çin hükümeti, mahkumların organlarını idam edilmeden önce gönüllü olarak bağışladığını doğruladı ancak bu iş için kullanıldığı iddialarını yalanladı.

Mahkumların deri parçaları ve düşük yapan kadın mahkumların fetuslarından üretilen kolajen, bazı Avrupalı firmalara çok ucuza satılıyor.

Anti-aging tedavilerinde bir çeşit dolgu maddesi olarak kullanılan kolajen, domuz, sığır ve köpekbalığından veya organlarını bağışlayan insanlardan elde ediliyor. Kolajen, uygulanan kişilerde kırışıklıkları yok etse de alerji, enfeksiyon ve kan hastalıkları bulaştırma riski taşıyor. İddiaların ardından, Avrupa’daki birçok kozmetik firmasının denetlenmesi istendi. İngiliz Sağlık Bakanlığı da soruşturma açmaya karar verdi. Ancak yürürlükteki yasalar kolajenle ilgili yeterli düzenleme getirmiyor. Bu konudaki kanuni boşluğun doldurulmasının yıllar süreceği tahmin ediliyor.