10 Ekim Ankara Barış Mitingi

Bundan tam 4 yıl önce, 10 Ekim günü Ankara’da barış ve özgürlüğe giden yolda dayanışmayı büyütmek amacıyla toplanan on binlerce kişinin arasında devlet eliyle patlayan bombalar sonucu 103 kişi katledildi ve yüzlerce kişi yaralandı. 

Devletin Amed’de, Suruç’ta patlattığı bombalarda olduğu gibi bu patlama da yine halkların verdiği özgürlük ve barış mücadelelerine karşı bir saldırıydı.

Bu katliamın sorumluları, bu topraklarda son yıllardaki en büyük katliamı gerçekleştiren devlet ve IŞİD çeteleridir. Bizler katledilen arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın katillerini tanıyoruz. Onların verdiği mücadeleyi sürdürmek, inançlarını yaşatmak için yıllardır devlete karşı verdiğimiz kavgamızı büyütmek amacıyla sokaklarda olmaya  ve katledilen yoldaşlarımızı mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz. Bundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Onların kavgası, bizim kavgamızdır.

Bu yıl da 10 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da Beyazıt Meydanı’nda, saat 19.00’da Kadıköy rıhtımda; unutmadığımızı göstermek, unutturmamak ve bu katliamın katillerini affetmeyeceğimizi söylemek için buluşuyoruz. 

Unutmak yok, Affetmek yok!