24 Kasımda Liseliler Uyumadı. LAF MEB’in Kabusu Oldu

fatihmeb

Bu sene 24 Kasım eylemlerinde LAF tacizci Milli Eğitim Müdürünü deşifre etti. Kadıköy ve Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin tabelalarına kara boya fırlatıldı, duvarlarına yazılamalar yapıldı.

LAF tarafından yapılan açıklama;
“Lise Anarşist Faaliyet olarak 6 seneden beri sürdürdüğümüz 24 Kasım Haftası Eğitime Sabotaj eylemlerini bu sene Mayıs ayından beri sürmekte olan isyan sürecine polisin yaralayan öldüren alışa gelmiş saldırgan tutumunu 23 kasım günü öğretmenlere de uygulamış olduğundan bu seneye mahsus sabotaj eylemlerimizi Milli eğitim bakanlıkların şubelerine yöneltik. Eğitim 7 yaşından itibaren bizleri biçimlendirmek isteyen iktidarın en önemli araçlarından biridir. Bizler bu düşüncemizi almış olduğumuz karar sonrasında bir eyleme dönüştürdük. Bugüne kadar birçok yapmış olduğumuz tabela değiştirme, tabela boyama, kapıları kilitleme, kuşlama, bildiri ve afiş çalışmalarımız olmuştu. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığımız bu seneki sabotaj eylemimize bir liseli kardeşimiz olan özgürlüğü için mücadele ederken yaralanıp düşen ve komada olan Berkin Elvan’a adıyoruz. Ve diyoruz ki; Berkin Uyumuyor Bizde uyumuyoruz, Her Lisede Berkin Oluyoruz.” Fatih İlçe Milli Eğitim müdürlüğünü özellikle seçen LAF bu şubenin müdürü olan Tacizci Şeref Çalışır’ı deşifre etti. Şubenin duvarlarına ve bulunduğu mahalleye “Tacize İsyan”, “ŞEREFsizleri ÇALIŞtırmayacağız” yazılamaları yaptı.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır şubede çalışan kadınları taciz etmişti. Açılan soruşturma ve dava sonrasında Şeref Çalışır “cinsel istismar suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün” hapis cezasına çaptırılmış fakat 50 bin tl kefalet ödemesi karşılığında serbest bırakılmıştır. Üstelik Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevini sürdürmemektedir.

Tarih: 24.11.2013