Ali İsmail Korkmaz Mahkemesi 14/07/2014

3

Kayseri 14 Temmuz 2014

Ali İsmail’in 3. davası Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemede tutuklu yargılanan katil polis Mevlüt S., fırıncı İsmail K., Ramazan K., Muhammet V. ve Ebubekir H. ile tutuksuz yargılanan polisler Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A. hazır bulundu. Öte yandan Taksim Gezi isyanı’nda katledilen Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert’in de aileleri Ali İsmail’in ailesine dayanışma için mahkemeye katıldılar.

Kayseri Adliyesinde görülen mahkemede hem salonda hemde dışarıda yoğun bir polis ablukası vardı. Mahkemeye katiller kolluk kuvvetleri eşliğinde getirilirken adliye girişine gelen kurumları polis adliye girişine koyduğu arama noktalarında aramak istedi. Katillerin kurduğu her arama noktasında sergilediğimi tavrı burada da sergileyerek Arama noktalarından “Katil Polis Hesap Verecek” sloganlarıyla geçerek katillere kendimizi aratmadık. Adliye önündeki alanda ” Ali İsmail’ler Burada DAF” yazılı pankartımız, kara bayraklarımız ile davayı takip etmeye başladık. Bekleyiş süresince sık sık “Katil Devlet Yıkacağız Elbet”, “Ali İsmail Korkmaz Barikatlar Yıkılmaz”, “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma” gibi sloganlarımız ve halaylarımız ile alanın canlılığını koruduk. Dava görülürken aralarda aileler de sürekli konuşma yapmak için salondan çıkarak alana geldiler.

Mahkeme tutuklu katillerin tutukluluk hallerine, serbest olan polis memuru Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut’un tutuksuz olarak yargılanmalarının devamına da karar verdi. Dava 9 Ekim 2014’e ertelendi.

Bizler biliyoruz ki adı saray olan bu adalet zindanlarında katillerin, devletin, kapitalizmin adaleti var. Bu adalet zindanlarıdır ki on yıllardır devrimcileri düşman hukuku ile yargılayarak esir almıştır. Gözaltında kaybetmiş; katletmiştir. Bugün onlarca Ali İsmail olarak geldiğimiz bu zindanlara yarın yüzler binler milyonlar olarak tekrar geleceğiz. İşte o zaman devletin, kapitalizmin saraylarını, katillerin adalet zindanlarını başlarına yıkacağız. Gerçek adaleti, hakların, ezilenlerin devrimcilerin adaletini bu zindanları yıktıkça yaratacağız.
Yaşasın Ekmek Adalet ve Özgürlük mücadelemiz; Yaşasın Anarşizm.