Ateş Hücrelerinden Bombalı Eylem ve Gerizekalı Gazeteciler

Geçtiğimiz haftalarda uluslararası eylem çağrısı yapan Ateş Hücreleri Atina İdari Mahkemesine bombalı eylem düzenledi. Ambelokispus semti Riankur caddesindeki İdare mahkemesi önündeki patlama saat 08.35’te meydana geldi. Ateş Hücreleri eylem öncesinde ihbarda bulunarak binanın boşaltılmasını sağladı.

Yunanistan’da son 5 yıl içinde kamu binaları, polis ve özel şirket binalarına eylem düzenleyen Ateş hücreleri daha öncesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin makamı, Luxembourg’taki Avrupa Adalet Divanı’nın bulunduğu 14 ayrı adrese bombalı paketler göndermişlerdi. Bombalı paketlerle ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Şimdi okuyacağınız paragraf  Milliyet Gazetesinin yaptığı haberden alınmıştır:

“Bu saldırıyı kendilerine “Ateş Hücreleri Komplosu” adını veren anarşist bir grup üstlendi ve grubun 22 ve 24 yaşlarındaki iki lideri tutuklandı. Liderleri terörizm suçlaması ile 17 Ocak’ta mahkemeye çıkmayı beklerken, örgüt tüm Avrupa’daki anarşistlere “küresel bir devrim savaşı” başlatmaları çağrısında bulundu.”

Bu haberi yapan gerizekalı gazeteciler aynı haberde anarşistlerin hiyerarşiyi yıkmak istediğinden bahsediyor. Sonra gelip bir de anarşistlerin liderleri olduğunu söylüyor. Dinleyin gerizekalılar! Anarşistlerin lideri olamaz, Lider olan da anarşist olamaz. Biz anarşistler, hiyerarşik ilişki biçimlerini ortadan kaldırmış, toplumsal anlamda da eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün olduğu bir dünya için mücadele ederiz. Kendimizi karşıtlarımız üzerinden değil, paylaşma ve dayanışmayla dolu özgür bir dünya ile tanımlarız.

Yanlış, ilkinde hata, ikincide aptallık, üçüncüde kasıt olur. Bu gerizekalı gazetecilerin hem hatalı, hem aptal, hem de kasıtlı olduklarını düşünüyoruz.