Berkin Elvan’ın 15. Duruşması Görüldü

Duruşma salona görüntülü bağlanan Bingöl çocuk şube müdürlüğünde görev yapan tanık polis Yalçın Şengör’ün ifadesiyle başladı.
Şengör olay gününe dair sorulan sorular üzerine kullandığı silahı, görev yaptığı yeri, görev arkadaşlarını olayın üstünden 6 sene geçmiş olması dolayısıyla hatırlamadığını söyledi.
Mahkeme heyeti dosyanın %90’nın tamamlandığını Adli Tıptan gelecek rapora göre tanıklara söz verileceği ardından karar verileceğini söyledi.
Dosyanın %90’nın dolu olmasına dair Avukat Can Atalay keşif günü polisle jandarma arasında yaşanan tartışmaya dikkat çekerek “O tartışma bize polisin bu dosyaya müdahalesini gösteriyor. Rapora müdahale edilmiştir. Polis bu dosyada gerçeğin ortaya çıkmasını engellemektedir. Rapor sanık Fatih Dalgalı’nın atış yaparken kafasını sağa eğdiğini söylüyor, fakat nişan aldığını söylemekten imtina ediyor.”dedi
Duruşma 5 Şubata 16. Kez ertelendi.
Duruşma sonrasında yapılan basın açıklamasında anne Gülsüm Elvan: Adalete açız, artık bir sonuç istiyoruz dedi. Ardından konuşma yapan Sami Elvan: Ben bu katilin yargılanmasını halkım için istiyorum benim çocuğum bir daha geri gelmeyecek biliyorum dedi.