Beton Büst Düşmüş! Otorite Sarsılmış!

“Alibeyli köyündeki Düğün Salonu’nda düzenlenen evlenme töreni sırasında, salonun hemen yanındaki ilköğretim okulunun bahçesinde bulunan Atatürk büstü, düğün için Yayakent köyünden davetli olarak gelen iki çocuk tarafından bilinmeyen bir şekilde kaidesinden yere düşürüldü.

“Büstün yere düşürüldüğünü fark eden bazı köylüler, duruma tepki gösterdi. Öfkelenen köylüler, Alibeyli Köyü Muhtarı Hüseyin Ali Yaşin ile olayın bildirilmesi üzerine köye gelen jandarma ekiplerinin araya girmesiyle sakinleştirildi.
Yaşanan olay üzerine davetlilerin köyden ayrılmasıyla düğün yarıda kaldı.
Alibeyli Köyü Muhtarı Hüseyin Ali Yaşin, okul bahçesindeki Atatürk büstünün oğlan eviyle birlikte Yayakent beldesinden gelen 2 çocuk tarafından yere düşürüldüğünü anlattı. Yaşin, olayı duyan kahvedeki köylülerin duruma tepki göstererek, düğünün yapıldığı salona gitmek istediklerini, onları kendisinin ve jandarma ekiplerinin engellediğini söyledi.
Olaya duyulan tepki üzerine büstü düşürdüğü iddia edilen çocukların korkup kaçtığını, davetlilerin de salondan ayrıldığı için düğünün yarıda kaldığını anlatan Yaşin, ”Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Yere düşürülen Atatürk büstü zarar görmediği için yerden kaldırılıp tekrar yerine monte edildi” dedi.”

Evet haberi ajanslar böyle girmiş. Bilinmeyen bir şekilde yere düşürüldü. Evet bir kazayı evirip çevirip bir saldırıymış gibi yazmayacağız ama şuna da atlamayacağız. Her okul günü o büstün üzerimizde ki etkisini hepimiz biliriz. O büstün gözleri 7’den 17’e hep üzerimizdedir. Okulda ki sıkıntı dolu saatlerimizin en sempatiği olan teneffüslerde sürekli bize bakan bu beton büst beklide bu baskılardan sıkılmış iki çocuk tarafından biraz kurcalanmış, biraz yıpratılmış ve pat! Beton büst yerde ama kırılmamış ki tekrar koymuşlar. Belki bilerek belki bilmeyerek belki bildiğini bilmeyerek…

Kaza güzel olmuş, eylem bereketli.  Saldırı sonucunda; Otorite sarsılmış…