Bomonti Ermeni Okulunun Tabelası Değiştirildi


Şişli Bomontide bulunan “Özel Bomonti Ermeni Katolik İlköğretim Okulu” nun giriş kapısına milli eğitim müdürlüğü tarafından “Ne Mutlu Türküm Diyene” söylevli bir tabela asıldı. Bir ermeni okulunun kapısına bu sözü asan zihniyet gösteriyor ki TC devleti faşizan türkleştirme politikasına 1915 soykırımından bu yana devam etmektedir.

TC devleti misak-i milli sınırlarında azınlıklara karşı yürüttüğü türkleştirme politikası okullarda eğitimle 7 yaşımızdan başlayarak hergün “türküm, doğruyum, çalışkanım” dedirterek verilmektedir. Öyleki ermeni okulundaki öğrenci velisi Filor Uluk durumu şöyle özetliyor; Çocuğum bana ‘yalancısın anne’ dedi. Nedenini sorduğumda ise çocuğum ‘hani biz Ermeniydik! Okulda bize Türksünüz diyorlar’dedi…

1915 soykırımında 1,5 milyon ermeniyi katleden TC devleti bugün de okullarda verdiği eğitimle kürt, ermeni ve diğer ötekileştirilmiş halkları asimile etmeye devam etmektedir.

Lise Anarşist Faaliyette bu asimilasyoncu zihniyete karşı “Özel Bomonti Ermeni Katolik İlköğretim Okulu”nunda bulunan tabelayı değiştirmiştir. Ezenlere karşı ezilen halkların kardeşliğini okul tabelasına yazmıştır.
“Ne Mutlu Halkların Kardeşliği Diyene!”

Lise Anarşist Faaliyet – LAF