Devrimci Anarşist Faaliyet’in Kobane Zaferi İçin Yayınladığı Metin

Bugün Kobanê’de, Yarın Tüm Kürdistan’da Biz Kazanıyoruz!

130 gündür, Rojava Devrimi’nin kalbi Kobanê’de atıyordu.
130 gündür, halk kendi özörgütlülüğüyle, iradesiyle, yaşam için direniyordu.
130 gündür, kadınlar özgürlük için mücadeleyi büyütüyordu.
130 gündür, Kobanê’nin düşmemesi için, sadece Kobanê’de ya da Suruç’ta değil; bu coğrafyanın her yerinde, herkes ayaktaydı. Sınırlar yıkılıyor, dayanışma herkesi birleştiriyordu.
130 gündür, Kobanê sadece IŞİD’e karşı değil; Esad’a, AB’ye, TC’ye, “Kobanê düştü, düşüyor!” deyip umutsuzluk pompalayan medyaya, kapitalizme ve devletlere karşı umudu yeşertiyordu.
130 gündür, direnen halklar özgürleşiyordu.

Kobanê, 130 gündür, yaşamları bölen sınırlara, yaşamları yok eden katillere, devletlerin yarattığı çetelere karşı direniyordu. Kobanê’nin özgür toprakları, direnişi büyütüyor, umudu yeşertiyor, yeni bir yaşam oluyordu.

Aylardır süren çatışmaların, devletlerin ve çetelerin saldırılarında yiten sayısız canın, katillere olan öfkenin karşısında büyüyen direnişin zaferi yankılanıyor bugün bu coğrafyada. Miştenur Tepesi’nden, Mekteba Reş’ten, Memite’den, Kaniya Kurda’dan yükseliyor bugün direnişin zaferi.

Devletlerin kendi rantları uğruna yarattığı çeteler, bıraktıkları yıkıntıların ardından, arkalarına bakmadan kaçıyor Kobanê’den bugün. Direnişin zaferi Kobanê’nin özgür sokaklarında yankılanırken, aynı sokaklarda bırakılan yıkıntıların arasından yükseliyor özgürlüğe olan inanç şimdi. Ama bizler, yoldaş Durutti’nin dediği gibi, “Yıkıntılardan hiç korkmuyoruz”. Şimdi ve yarın, Kobane’de ve birçok yerde, yıkıntıların arasından yaratılmakta olanın yeni bir yaşam olduğunu biliyoruz.

Bijî Serketina Kobanê !

Bijî Şoreşa Rojava !