Dolmabahçede Kumsalı Gördük!

Abdullah Gül’ün, YÖK Başkanı’nın ve Dünya Bankası’ndan yöneticilerin katıldığı “Uluslararası Yükseköğretim Kongresi” protestosunu protesto eden aralarında Devrimci Anarşist Faaliyet ve Lise Anarşist Faaliyetinde olduğu gruplara polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Bugün başlayan toplantılar öncesi ilk eylem Beşiktaş meydanında gerçekleşti. Öğrenci kürsüsü oluşturarak gençliğin sorunları üzerine konuşmalar yapıldı. Bu etkinliğin ardından öğrenciler “Sermaye elini üniversitemden geleceğimden çek” pankartı arkasında kongrenin yapıldığı otele doğru trafiği de kapatarak yürüyüşe geçtiler. Polisin yol boyunca ara sokaklardan da otelin olduğu yere çıkışları tuttuğu gözlendi. Akaretler’e gelindiğinde öğrencilerin bu yoldan yürümesine polisin engel olması sonucu diğer grupla da buluşmak amacıyla Dolmabahçe yönüne ilerlendi.

Stadın yan yolundan otele çıkan yolda diğer grupla buluşuldu. Polisin bu noktada da engellemesi nedeniyle gruplar sloganlar eşliğinde bu engellemeyi protesto eden konuşmalar yaptılar. Polis, gençlerin geleceklerini sefalete, açıklığa, köleliğe sürükleyen efendileri korumak için sokakları tutmaya devam edince öğrenciler polis barıkatını aşmaya çalıştılar

Aralarında Devrimci Anarşist Faaliyet ve Lise Anarşist Faaliyetinde bulunduğu devrimci öğrenciler otelin önüne yürümeye başladıklarında polis önce su sıkarak ardından da gaz yağdırarak grubu dağıtmayı denedi. Gazlardan basının ve bazı polislerin de etkilendiği görülmesine rağmen öğrenciler pankartlarını açarak, bayraklarını yükselterek, sloganlar atarak polise direndiler.

Polisin sıktığı gazlardan çevredekilerin de etkilendi. Polis bununla yetinmeyip plastik mermi kullanarak yaralanmalara sebep oldu, yakaladığı öğrencileri döverek gözaltına aldı.

Toplam 13 öğrenciyi gözaltına aldılar, bir öğrenci ise polis tarafından demir çubuklarla dövüldü.

Video: