Eğer Liseliyseniz! Bu bildiriyi BEĞENmeyin ve PAYLAŞmayın.

2015 – 2016 yılı eğitim – öğretim işkencesi bugün başladı. Lise Anarşist Faaliyet olarak yayınladığımız ve dağıtımını yaptığımız bildiri:

 

12049512_907167402652255_8953725958684060099_n

Eğer Liseliyseniz!
Bu bildiriyi BEĞENmeyin ve PAYLAŞmayın.

 

Çünkü MEB, öğrencilerin internetteki eylemlerini de, disiplin yönetmeliği içinde değerlendireceğini açıkladı. Artık bir öğrenci tarafından yapılan herhangi bir beğeninin ve paylaşımın içeriği, eğer disiplin yönetmeliğine göre bir suç ise, öğrenci cezalandırılacak.

Bu bildirinin, disiplin yönetmeliğine göre cezalandırılması gereken bir suç olduğu ise kesindir. Çünkü;
1) Bu bildiri; disiplin kurallarının suç ve ceza tanımlarıyla tutsaklaştırılanlara, “iktidar karşıtı bir mücadele ile özgürleşeceksiniz” der.
2) Bu bildiri; sadece sınavlarda puanlanmamıza yarayacak bilgilerin iktidarıyla öğrenciyi istediği gibi ezen öğretmenlere “Sahte bilginiz de bilginize dayalı iktidarınız da değersiz. Sahte bilgileriniz gerçek dünyada anlamsızdır, gerçek bilgi paylaştıkça çoğalır ve iktidarınız, bizim karşı koyuşumuzla yıkılır” der.
3) Bu bildiri; okuldaki arkadaşlarımızın, sınavlar yarışında birer birer rakibe dönüşmesine karşı koyar. Evden okula yaşadığımız tüm sıkıntılarda, arkadaşlarımızın sonsuz dayanışmasını unutturmaz. “Arkadaştan rakip, sınavdan gelecek olmaz” der.
4) Bu bildiri; “seçimler, demokrasi aldatmacasıdır” der. –Hükümet ve muhalefet beraberce “vatandaşını” aldatırlar. 7 Haziran seçimleri sonrasında aldatmanın daniskası yaşanmadı mı? Hükümet, seçim sonuçlarını beğenmeyip yine yeniden seçimler sürecini başlattı ve şimdi karşımızda 1 Kasım seçimleri var. Sen kandıkça 7 Haziranlar ve 1 Kasımlar bitmez – Bu bildiri “Seçim aldatmacasına kanma, özgürlüğün için mücadele et” der.
5) Bu bildiri; “İktidar için her şey serbesttir, kaybetmeye başlamış bir iktidar, kazanmak için kendi koyduğu kuralları bile çiğner” der. İşine gelmeyeni kaldırır, işine geleni koyar. Bu karmaşada ise tutuklamalarla, katliamlarla terör yapar; o da olmadı savaşlar yaratır.
Bu topraklarda, devlet için savaşın tarafı bellidir. Taraf; dili, dini, hikayesi, oyunu, şarkısı, türküsü, yaşamı yasaklanan bir halktır. Bu toprakların yanı sıra, devletlerin asimilasyon politikalarına karşı direnen halkların savaşlarıyla doludur dünya. İşte bugün de bu savaşlardan biri, Kürdistan’ın birçok şehrinde sürmektedir. Halkın gençleri, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz birer birer yaşamlarını yitirse de; yenileri, isteyerek ve gönüllüce çıkarlar devletin karşısına. Devlet ise, istemeyerek katıldıkları bir ordunun askeri olmak zorunda bırakılan gençleri, kendi stratejisi için, birer birer savaşa sokar. Yaşamını yitiren her zorunlu asker, devletin bu aşağılık stratejisinde bir teferruat; “şehit” mertebesiyle toplumda yaratılacak faşizm için birer araç olur. Bu bildiri; “devlet barışta da savaşta da katliamdır” der.
6) Bu bildiri; ‘paylaşma ve dayanışmayla dolu adil ve özgür bir dünya için Anarşizmde Örgütlenmeliyiz’ der.

(Eğer liseliysen) Tekrarlıyoruz bu bildiriyi beğenme ya da paylaşma. Çünkü başta da yazdığımız gibi, MEB bu bildiriyi beğenenleri ya da paylaşanları disiplin yönetmeliği içinde suçlu bulabilir ve cezalandırabilir.

MEB’den korkan MEB gibi olsun. Devrim isteyen Anarşist olsun diyoruz.

LİSE ANARŞİST FAALİYET