Eğitim Bir Arkadaşımızı Daha Öldürdü!

Adapazarı’nda bulunan Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümü 11. sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Furkan Üzümcü arkadaşımız, atölye dersinde elektrik çarpması sonucu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Dün saat 14.30 sıralarında meydana gelen olayda Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü öğrencisi Furkan , ‘Elektrik Kumanda Teknikleri’ dersi sırasında elektrik akımına kapıldı. Yapılan incelemelerde lise öğrencisi arkadaşımızın atölyede şalterin açık kalması nedeniyle yüksek gerilime kapıldığını belirlendi. Okula gelen 112 ambulansı ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Furkan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı gazetecilere “Olay çok ciddi. Şu anda açıklama yapamam” dedi. Evet Murat Yazıcı yapabileceğin hiç bir açıklama yok. Çünkü olay dediğin gibi çok ciddi. Meslek Liselerinde daha önce anten taktırmaya çalıştığınız öğrenci çatıdan düşmüştü. Okulun tadilatlarını öğrencilere yaptırmıştınız. Yani bugün Sakarya’da olanlar T.C. devletinin birçok bölgesinde karşımıza çıkıyor. Çünkü Furkan ve diğer arkadaşlarımızı sizin için değerli kılan şey her daim bu sistemin devamlılığını sağlayacak ucuz iş gücü olmaları, ve hatta liselerde bedavaya, güvencesiz çalıştırdığınız işçiler olmalarıdır. Ki kapitalist düzen içerisinde Furkan için, bizim için değişen bir son yok. Ya Tuzla tersanelerinde kum torbası yerine kullanılan işçi, Ya da TSK’da eğitim zaiyatı. Bizlere dayatılan değişmez sonlar, her geçen gün yok edilen, yok sayılan yaşamlarımız öfkemizi büyütüyor. Öfkemiz büyüdükçe, değişmez kıldıklarını değiştirmek için, yok etme politikalarına karşı var olmak için, direnmek için, kapitalistlerin saltanatını yıkmak için; mücadeleye olan inancımızda büyüyor.