İnadına Taksim İnadına Direniş – 1 Mayıs 2013

mayis 1 2013

1 Mayıs mücadele ve dayanışma gününde Valiliğin Taksim meydanını yasaklamasına karşın binlerce işçi, işsiz, emekçi, liseli sokaklardaydı.

Valilik ulaşım seferlerini iptal ettirerek Taksim’e ulaşımı engellemeye çalıştı. Fakat yasağa karşı kararlı olan herkes bir yolunu bulup Beşiktaş ve şişlide toplandı.

Bizde Lise Anarşist Faaliyet olarak şişli’de bulunan Disk genel merkezi önünde toplandıktan sonra “Anarşist Devrime Faaliyetle” kortejiyle birlikte şişli caddesi üzerinde yerimizi aldık.

Birçok sendika ve örgütün oluşturduğu kortejlerin Taksim meydanına doğru yürümesiyle Polis panzerleriyle yolu kapattı. Polis barikatını aşmakta ısrarlı olup, Taksim kararlığımızı gösterince Polis insanların üzerini direk nişan alarak gaz bombaları atıp, Panzerleriyle saldırdı. Lise Anarşist Faaliyet’li bir arkadaşımız koluna isabet eden gaz bombasıyla yaralandı.

Ayrıca Dilan Alp isimli bir liseli kafasına gaz bombasının isabet etmesi sonucunda kafatası kırılmış ve yoğun bakıma alınmıştır.

Devlet uyguladığı yasağa karşı direnen herkese saldırarak, teslim almak istiyordu. Bizler de devletin otoritesine ve faşist polisine karşı direnerek cevabımızı verdik ve vermeye de devam edeceğiz.

Tarih: 1 Mayıs 2013