İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi’nde Şimdi Boykot Zamanı

Geçtiğimiz haftalarda öğrencilerin öğle arasında giriş çıkışlarını yasaklayan yönetim, öğrencilerin ihtiyaçlarını sadece okul kantininden alması dayattı. Buna karşın arkadaşlarımız okul genelinde bu konuyu gündem ederek bir boykot başlatmayı konuştular. Bugün itibari ile de okulda boykot bildirilerini dağıttılar. Dağıtımlar esnasında okul yönetimi arkadaşlarımızın üzerinde küfürler ve tehditlerle ‘terör’ estirmek istediler. Amacına ulaşamayan yönetim 17 arkadaşımızdan savunmalarını istedi. Arkadaşlarımız savunmalarında paylaşma ve dayanışmanın suç olmadığını, okul müdürünün dediği gibi ise “teröristlik” hiç olmadığını yazdılar. Ayrıca teröristliğin yönetim tarafından statünün otoritesiyle, küfürler ve tehditlerle yapıldığını yazdılar.

Biz yönetimin neden böyle gerildiğini diğer boykot deneyimlerimizden çok iyi biliyoruz. Birincisi var olan otoritelerinin sarsılması (Bunu müdürün kendisi de belirtmiştir) İkincisi bu saçmalıklar sisteminin, saçmalıklarının anlaşılmasından korkulması. Üçüncüsü ise (müdür açısından en önemlisi olduğunu düşünüyoruz) yüzlerce müşterisi hazır olan kantinin rantıdır.

Evet İsmail Erez’de de yönetim “terör” estirmiştir ama estirdiği bu terörün boykota hiçbir etkisi olmayacaktır. Şimdiden okulda çarşamba günü başlayacak boykot ve paylaşma masalarının tüm arkadaşlarımızın yüreklerinde bir heyecana dönüştüğünü biliyoruz.
Bizde İsmail Erez’ deki tüm arkadaşlarımızı boykotun bereketi ile selamlıyoruz.

İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi Öğrencilerinin Dağıttığı Bildiri