İstinye Lisesinde, Soma Eylemine Saldıran Müdüre Cevabımız!

4
Soma’da “açıklanan rakama” göre 301 işçinin öldüğü maden katliamını anmak isteyen İstinye Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde toplanmışlardı. “Kaza değil katliam” sloganlarıyla diğer liseli arkadaşlarını da okul bahçesine çağıran liselilere okul müdürü ve birkaç öğretmen saldırmış, eylemi engellemeye çalışmışlardı. Slogan atan liselilerin üzerine yürüyen okul müdürü “Gel lan buraya, gerizekalı”, ““ Provoke etme, burası okul” diyerek üzerlerine yürümüştü. Eyleme katılan bazı öğrencileri odasına çağıran okul müdürü, odasında da liselilere saldırmıştı. Eylem sonrasında da müdürün yönlendirdiği faşist bir grupta eylem yapan öğrencilere saldırmıştı.

Soma’da devletin ve şirketlerin elleriyle katledilen yüzlerce maden işçisinin üzüntüsü tüm liseli arkadaşların yüreklerini yatıyorken kapitalizme ve devlete karşı öfkemizde artmaktadır. Yüzlerce lisede soma anmaları yapılıyorken faşist müdürlerin liselilerin eylemlerine saldırmaları hatta laf etmeleri bile öfkemizden onlarında nasiplenmelerine neden olacaktır!

Okul Müdürlerinin Otoritelerini Yıkacağız!
Müdür’ün liselilere saldırısına karşı dün gece okulun duvarlarına “Otoriteye inat LAF’a örgütlen”, “Soma’yı unutma”, “Liselilere Kalkan Elleri Kırarız” yazılamaları yaptık. Kuşlamalar attık. Okulun tabelasına ve giriş kapısına kırmızı boya fırlattık.

Lise Anarşist Faaliyet olarak açık bir şekilde söylüyoruz!
Soma katliamına karşı lafını söyleyen liselilere saldıran müdür katliamcılarla ortak olmuştur, artık müdüründe elleri kanlıdır.
Düşüncelerini eyleyen, fikirlerini söyleyen ve soma katliamına sessiz kalmayan liseli arkadaşlarımıza dönük her saldırı, her baskı, her soruşturma, her disiplin cezasına karşı eylemlerimizle cevap vereceğiz. Yapılan saldırıların da hiçbirini unutmayacağız, okul idarecilerinin peşlerini bırakmayacağız!
Otoritelere karşı direnen liselilere selam olsun!

Soma’da Katil Devlet!
Otoriteye İnat LAF’a örgütlen!

Tarih: 20.05.2014 – Salı