Kadıköy ve Şişli Haykırdı: “Katil Devlet Hesap Verecek”

IMG_9225

KADIKÖY:
Sendikaların ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Soma‘da yaşamını yitiren maden işçileri için bugün Kadıköy’de “Taşeronlaştırmaya Hayır” mitingi gerçekleştirildi. Devrimci Anarşist Faaaliyet olarak mitinge “Üzüntümüz Öfkemizin Tohumudur” pankartıyla katıldık.
Bir çok sendika, meslek örgütü ve devrimci örgütün katıldığı miting için saat 12.00′de Tepe Nautulius önünde ve Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanılmaya başlandı. Devrimci Anarşist Faaliyet olarak “Üzünütümüz Öfkemizin Tohumudur” yazılı dövizlerimiz ve kara bayraklarımızla katıldığımız yürüyüşte Okmeydanı’nda polis kurşunuyla katledilenlerin ve yaşamını yitiren soma işçilerinin isimleri okunarak “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Soma‘nın Hesabı Sorulacak” sloganları atıldı. Ayrıca “Üreten Biziz Yöneten İstemiyoruz”, “Ekmek Adalet Özgürlük”, “İsyan Devrim Anarşi“, “Yaşasın Devrimci Anarşist Faaliyetimiz” sloganları atılarak devam eden yürüyüş arama noktalarına gelindiğinde ”Katil Polis Hesap Verecek”, ” Polis Defol Bu Sokaklar Bizim” sloganlarıyla barikatların önünde sonlandırıldı.

 

 ŞİŞLİ: 

Alevi derneklerinin çağrısıyla, Okmeydanı’nda yaşanan polis saldırısında Cemevi’nin bahçesinde Uğur Kurt’un başından polis kurşunuyla vurularak öldürülmesini protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eyleme Devrimci Anarşist Faaliyet olarak “Üzüntümüz Öfkemizin Tohumudur” pankartımız ve kara bayraklarımızla katıldık.
Toplanma yerine gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte “Katil Devlet Hesap Verecek” ve “Devlet Yaparsa Katliam Yapar” sloganlarımıza Alevi örgütleri tarafından alkışlarla karşılık verildi.
Şişli Meydanı’nda toplanmaya başlayan Alevi örgütleri ve devrimci kurumlar, yağan yağmura rağmen yoğun bir katılımla, devlet ve polis baskısını protesto eden pankart, döviz ve sloganlarla, basın açıklamasının yapılacağı Osmanbey’deki Ramada Oteli’nin önüne yürüdü.
Burada yapılan ve devletin katliamcı yüzünü teşhir edici ve bütün Alevileri ve devrimci kurumları yaşananlara tepki vermeye çağıran bir açıklama gerçekleştirildi. Devlet tarafından katledilenlerin isimleri teker teker okunarak unutmayacağız, unutturmayacağız denildi. Ardından eylem sonlandırıldı.

TARİH: 25.05.2014