Kamulaştırma 3-Kitaplar


Bilginin mülkiyetine ve bununla birlikte tahakkümle insanlara aktarılmasına karşı çıkıyoruz. Kitapların yayınevlerinde belli bedeller konarak satılmasına ve bunun piyasasının oluşturulmasının insanları tüketime ve bencilliğe sürüklediğini görüyoruz. Bu yüzden kitapları kamulaştırmak ve potlaç kültürüyle paylaşmak gerekir. Biz aşağıda kitap kamulaştırma bilgisini paylaşacağız sizlerde kamulaştırdığınız kitaplarınızı paylaşarak dayanışmamızı çoğaltın!

Tüyap gibi at koşturabileceğimiz alanlarda kitap kamulaştırma güvenlik zafiyeti nedeniyle kolaydır. Fakat büyük kitapçılarda kitap kamulaştırırken dikkat edilmesi gereken bazı yerler vardır.
Seçtiğimiz kitap belli bir fiyatın üzerindeyse arka tarafında yapıştırılmış barkot bulunmaktadır. Bu barkotu kitabın orta sayfalarına bakıyormuş gibi yaparken bir elimizle sökmeliyiz. Bu barkotlar sticker şeklinde olduğundan tırnakla çıkarmak mümkündür. Bu işlemi yaparken tam güvenlik kamerasını altında olmamaya ve kitap reyonlarının arasında sinsice gezinen reyon görevlilerine çaktırmadan yapmaya özen göztermeliyiz. Arka kapağın iç tarafındaki barkotu kopardıktan sonra kitabın iç sayfalarınada hafifce göz atalım. İşimiz sağlam olsun.
Ardından kitabı koltuk altımıza yada elimizde tuttuğumuz montun içine veya daha önce anlattığımız göbek yöntemi ile kamulaştırabiliriz.

Kitap Kamulaştırma Önerileri;

Mülksüzler – Ursula K. Le Guin
Halk Silahlanınca – Abel Paz
Emile – J. J. Rousseau
Devlete Karşı Toplum – Pierre Clastres
Anarşi/ Felsefesi- İdeali – P. A. Kropotkin
Kronştad 1921 – İda Mett