Kara Harp Okulu’nda İşkence Eğitimi!

Kuleli Askeri Lisesini bitirerek Kara Harp Okulu’na giden ve İzmir’de intibak eğitimine alınan 120 öğrenci ‘rutin dışı eğitim’ adı altında işkence yapılmasından dolayı okulu bıraktı.

Kuleli ve Maltepe Askeri Liselerinden mezun olan ve Kara Harp Okulu’na giren bazı öğrencilerin İzmir Menteş Askerî Kampı’nda yapılan ‘intibak eğitimi’ sırasında yaklaşık bin öğrenci içinden ‘seçilmiş’ 200’üne ‘işkence’ türünde eğitim verilmiş, komutanlar bazı öğrencileri Harp Okulları’ndan ayrılmaya zorlamak için ağır psikolojik ve fiziki baskılar uygulamış ve bu baskılara dayanamayan çok sayıda öğrenci de 50 bin liralık tazminatı ödemeyi göze alarak okuldan ayrılmıştır. Bu durumdan haberdar olan bir anne okula gelip çocuğunu okuldan almak istediğinde, komutanlar(öğretmenler) izin vermeyince kendi kafasına silah dayayarak, çocuğunu okuldan zar zor almıştır.

askeri liseyi bıraktı

Ölmenin, öldürmenin yüceltildiği askerlik kurumunun varolduğu zaman itibariyle insanlara uygulamış olduğu işkenceler bizlerin gördükleri ve bildikleridir. Ölmenin, öldürmenin ve işkencenin öğretildiği harp okullarında komutanlar, işkence yöntemlerini asker öğrencilerine işkence yaparak öğretmeyi tercih etmişler. Fakat asker adaylarının isyanı ile karşı karşıya kalmışlardır. Heralde komutan olma hayali ile harp okuluna girip işkence gören öğrenciler; T.C ordusunun işkenceleri, işkencecileri ve kıyımları yaratan militarist bir kurum olduğunun farkına varırlar.