Karne Öldürdü!


Gaziantep’te lise birinci sınıf öğrencisi bir genç karnesindeki zayıflar yüzünden intihar etti!
Arif Nihat Asya Lisesi 1. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki S.B., karnesinde 7 zayıf bulunduğu için bunalıma girdi. Ailesi ölen yakınlarının taziyesine gidince evde yalnız kalan S.B., kendisini eşarpla tavana astı. Küçük kardeşinin durumu fark etmesi ve çevreden yardım istemesi üzerine hemen olay yerine koşan komşuları İlyas B. S.B.’yi asılı olduğu yerden indirdi. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan S.B., burada yapılanmüdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ailesi başka bir cenazeye gittiği sırada evde yalnız kalan S.B eşarpla kendisini tavan astı. Küçük kardeşinin komşulara haber vermesi ile eve gelen İlyas B. : “Olayı duyar duymaz hemen eve girdim ve S.B.’yi asılı vaziyette gördüm hemen asılı olduğu yerden indirerek hastaneye getirdik. Buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Karnesindeki zayıflarından dolayı bunalıma girdiğini ve bu yüzden intihar ettiğini düşünüyoruz” dedi.

S.B’nin okuduğu Arif Nihat Asya lisesi yaklaşık 2 ay önce bahçesindeki duvarlara çekilen tel örgüler nedeniyle yerel medyada “Askeri Kamp Gibi” başlıkları ile yansımıştı. Tel örgünün çekilme gerekçesi olarak okul, öğrencilerinin okuldan kaçmalarını önlemek ve dışarıdaki “tehlikelerden” korumak için çekildiği söylemişti.

Bizleri okullarda sınayarak, gelecek kaygıları ile doldurularak saçma sapan eğitim sisteminde, yaşamımız için gerekli olmayan bilgilerini almaya zorluyorsunuz. Kapitalizmin kölesi olma yolunda başarısızlığımız ise okul yöneticileri ve ailelerimizle tarafından baskı ve şiddetle karşılık bulabiliyor. Bu zorlayıcı, baskıcı sistem içerisinde arkadaşlarımız kurtuluşlarını intiharlarda buluyorlar.

Liseli arkadaşlarımızın intiharlarının sebebi bizleri zorlayan ailelerdir. Parasını ödeyemediğimiz için hapislere düştüğümüz dershanelerdir. Hergün 6 saat kapattığınız hapishane gibi tel örgütlerle çevrili olan okullardır.
Bizlerin ölmesine neden olan sizin yarattığınız bu kapitalist sisteminizdir!

Biz bu sistemin kölesi olmayacağız! Hep beraber bu düzeni değiştireceğiz. Özgür, adaletli, eşit, parasız, mülksüz, huzur dolu bir dünyayı kuracağız!
Ve bilin ki bu dünyayı bügün, şimdi, şu anda yüreğimizde taşıyoruz!