Liseliler Sınavlara Karşı İsyanda


Eğitim sistemine ve bunun yarattığı rekabetçi, bencil, itaatkar kültüre karşı liseliler Kadiköy sokaklarındaydılar.
Saat 14:00’da Kadiköy Tepe Nautilus’un önünde toparlanmaya başlayan liseliler 15:00’da Kadıköy iskele meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.

Yürüyüşte Lise Anarşist Faaliyet “Liseliler İsyanda” pankartını taşıyarak, yürüyüş boyunca slogan ve marşlarıyla isyanını haykırdı. Yürüyüş sırasında; “Şifreli-Şifresiz sınavlar köleleştirir”, “Paralı-Parasız eğitime hayır”, “Okul talan sınav yalan liseliler isyanda isyana devam”, “Ne okul ne sınav sokakta kavga var”, “Lisede isyan büyüyor anarşistler yürüyor”, “İsyan devrim anarşi”, “Devrim yapılmaz satın alınmaz ya ruhumuzda ya hiçbiryerde”, “Okul köle fabrikasıdır”, “Okullar hapishane öğretmenler gardiyan” sloganları atıldı ve herkes barikata marşı söylendi.

Miting alanındaki polis barikatlarının önüne gelen Lise Anarşist Faaliyet her zaman olduğu gibi arama noktalarından geçmeyerek, basın açıklaması yaptı. Açıklamadan sonra hazırladıkları YGS sonuç belgesini yaktılar ve ” Bizlere okullarda köle olmak, itaat etmek, sıra arkadaşımızla rekabet etmek, bencillik öğretiliyor. Fakat biz tüm bunları reddediyoruz. Bizler Ne kapitalizmin kölesi, ne de iktidarlara itaat eden bireyler olmak istiyoruz. Bu yüzden bu YGS Sonuç Belgesini yakıyoruz.” diyerek hazırladıkları belgeyi yakıp, eylemlerini sonlandırdalar.

Polis barikatları önünde okunan bildiri;

Bizler bugün buraya sınavlara, adaletsizliğe, rekabetçi anlayışa, kapitalizme karşı sözümüzü söylemeye geldik. Şimdi şu anda arama noktalarının önündeyiz. Bizler her zaman olduğu gibi katil polislere kendimizi aratmıyoruz ve aratmayacağız. Çünkü burası barikatlarla, panzerlerle, çevik kuvvet ekipleriyle çevrili. Onların gözetimi ve kontrolünde. Kolluk kuvvetlerinin daha geçenlerde sokaklara dökülen üniversite öğrencilerini kontrol altına alamadığında nasıl da gazladığını, dövdüğünü ve gözaltına aldığını gördük. Bizim yaşlarımızdaki arkadaşlarımızın kafalarını dipçikle darmadağan ettiğini gördük. Gözaltında kaybettiklerini, katlettiklerini gördük. Şimdi onların kontrolünde olan bu miting alanında bu katillere teslim olmamızı, ellerimizi kaldırıp aratmamızı istiyorlar. Biz ise özgürlük mücadelesi verdiğimiz bu sokaklarda katil polislere teslim olmayacağız ve arama noktalarından geçmeyeceğiz.
Katil polis sokaklardan defol.
Lise Anarşist Faaliyet

Resimler;

Video;