MSF’de ‘Geleceksizleştirme ve Yozlaştırma Politikaları’ Paneli Yapıldı


Mezopotamya Sosyal Forumunda gençlik çadırında düzenlenen ‘Geleceksizleştirme ve Yozlaştırma Politikaları’ konulu panel düzenlendi. Panele ‘Yeni Demokrat Gençlik, Ankara Umut Kültürü Derneği, Lise Anarşist Faaliyet, Emek Gençliği ve Demokratik Gençlik Hareketi’ ten konuşmacılar katıldı.

Lise Anarşist Faaliyet adına konuşan İlyada Erkuş “Kapitalizm ve Devlet tarafından önümüze bir gelecek tahayyül’ü konuluyor, bize göre bu tahayyül geleceksizleştirmenin kendisidir.” , “Bizlere okulda bencillik, rekabet öğretilerek, paylaşma ve dayanışma ilkelerinden uzaklaştırarak geleceksizleştirme ve yozlaştırma politikaları izleniyor” dedi.
Deniz Benol “Kapitalizm kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda yaşamlarımıza saldırıyor. Bizleri kendi kültürüne çekmeye çalışıyor. Bunuda en belirgin olarak medya ve eğitimle yapıyor.’ dedi.
Konuşmada “okulların ve eğitimin kapitalizme köle yetiştirmeği amaçladığı vurgulandı. “iyi” bir eğitim düşüncesinin sadece bir yanılsama olacağı söyleyerek, Yaşamın Bilgisinin gönüllülükle özgürce paylaşılması savunulmalıdır” dendi.