Muhbirlik Yapmayan Öğrenciye Dayak


Adana’nın Sevim Tekin Lisesinde 2. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki M.H, Okul müdürü Hamdi Özdemir’in, ‘Sigara içenleri ihbar edeceksin’ isteğini kabul etmeyince dövülerek hastanelik edildi. M.H “Müdür, odasında tokat atınca kafam panoya çarptı. Yaralı halde derse girdim” dedi.

Sevim Tekin Lisesi’nde geçen perşembe günü M.H., okul önünde arkadaşlarıyla sohbet ederken, müdür Hamdi Özdemir yanlarından geçip okula girdi. Etrafta sigara içen öğrencileri fark eden Özdemir, cuma günü öğrencilerden M.H.’yi odasına çağırtıp, “Bana sigara içenlerin adlarını vereceksin” dedi. M.H. “Sigara içenleri tanımıyorum. Ben görmedim” diyerek olumsuz yanıt verince, çileden çıkan müdür Özdemir, öğrenciyi tekme- tokat dövmeye başladı.

Akşam ders bitiminde eve gelen oğlunun halini gören baba Mustafa H., Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Kafasına 3 dikiş atılıp 4 saat gözlem altında tutulan M.H., karakola giderek Sevim Tekin Lisesi Müdürü Hamdi Özdemir’den şikayetçi oldu. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne gönderilen M.H. psikolog gözetiminde ifade verdi.

Oğlunun kansızlık nedeniyle bir yıldan beri ilaç tedavisi gördüğünü söyleyen anne Songül H. şöyle dedi:

“Ben çocuğumuzu eğitim alması için okula gönderiyorum. Fiske bile vurmaya kıyamadığım oğlum, muhbirlik yapmayı kabul etmediği için dövülsün diye değil. Sigara içen arkadaşlarını ihbar etmediği için müdür tarafından dövüldü. Fiske vurmaya kıyamadığım evladımı hastanelik edenlerden şikayetçiyim.”

Adını tam olarak öğrenemediğimiz fakat tüm iletişim araçlarında M.H olarak geçen arkadaşımızı, kendi arkadaşlarını gammazlamadığı için selamlıyoruz.
Okul başlamadan, 6 saat boyunca çekilecek çile öncesinde birkaç duman tüttüreyim diyen arkadaşlarıda önerimizdir bu genç yaşda ciğerlerinizi parçalamayın çünkü kodoman okul müdürü(resmini koymak isterdik ama okulun resmi sitesinden bile kaldırmışlar) Hamdi Özdemir’i rezil etmek için geceleyin okulun tellerinden atlayıp duvarlarını yazılama yapmak gerekcektir. Bunun için yıpranmış ciğerlere değil atik, cesur yüreklere ihtiyacımız vardır.

Bu olay gibi onlarcası birçok okulda yaşanmaktadır. Çünkü müdürler bizleri itaat altına almaya çalışırlar. Saçımıza, sakalımıza, kravatımıza, eteğimize, sigaramıza karışırlar. Bunu bizleri çok düşündüklerinden değil okulda işleyen emir-tahakküm-itaat ilişkisini bozmamak için yaparlar. Ve bizler bu itaat kültürüne sigara içerek baş kaldıramayız. Bunun için birlikte örgütlü mücadele etmeliyiz. Ancak o zaman tüm müdürlerin otoritelerini yıkabiliriz.