“OKUL YOLSUZLUKTUR” Bildirisi Dağıtımı Yapıldı

IMG_4827

Bugün okul çıkışı saatinde Kadıköy Kalkedon meydanında masa açtık.  Devletin yolsuzluğu ve okullarda yapılan yolsuzluklara karşı  yazdığımız bildirinin dağıtımı yaptık.  Bildirilerimizi birçok liseliye ulaştırdıktan sonra  dağıtımımızı sonlandırdık.

Dağıttımız Bildiri;

Televizyonlarda, gazetelerde, internette gündemden düşmeyen bir konu var şu sıralar. Hepimizin bildiği gibi devletin yaptığı yolsuzluk. Bakan çocukları ayakkabı kutularıyla milyonlar çalıyor, iş adamları devlet desteğiyle yatlar, katlar, jetler alıyor. Bizler çay içmeye dahi para bulamıyorken birileri kapitalizmin sunduğu büyülü dünyada yaşamlarına devam ediyor. Biz, ne milyon dolarları ne de kapitalizm rüyasını istiyoruz. Biz sadece devletin çaldığı yaşamlarımızı istiyoruz. Devlet, bizim olanı bizden çalıyor. Mülkleriyle, vergi daireleriyle, bankalarıyla, kolluk kuvvetleriyle yaşamlarımızı sömürüyor.Yolsuzluğunu, bizleri çocukluktan beri hapsettiği okullarında verdiği eğitimle meşrulaştırmaya çalışıyor.

Devletin en önemli organıdır eğitim. Düşünmeyen, sorgulamayan bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Çocukluğumuzu, gençliğimizi çalar. Devletin kendisi yolsuzluk olduğundan eğitiminde de aynısını görmek çok şaşılacak bir durum değil. Zimmete geçirilen, bağış adı altında zorla toplanan paralar,müdürlerin sürekli değişen son model arabaları eğitimin yolsuzluktan ibaret olduğunun göstergesi. Son olarak Nişantaşı Nuri Akın Lisesi’nde yaşanan yolsuzluk da devletin yolsuzluğunun tuzu biberi oldu. Okul müdürünün bağış adı altında zorla topladığı parayı zimmetine geçirdiği, zenginliğine zenginlik kattığı ortaya çıktı. Aslında bu durum bizi pek şaşırtmadı. Zaten yolsuzluktan ibaret olan devletin, bir eğitim kurumu olan okulunda da yolsuzluk yapması çok sık karşılaştığımız bir durum. Müdürler uzaklaştırma da alsa görevden de alınsa sonuç değişmiyor, adalet yerini bulmuyor.
Yolsuzluk ne müdürün ne de bakanın görevden alınmasıyla çözülebilir. Yolsuzluk devlettir, çalınansa paralarımız değil yaşamlarımızdır.
Adaletsizliklerin, yolsuzlukların, yoksullukların olmadığı bir dünyada yaşamak istiyorsan; anarşizmde örgütlen.