Paylaşan Liseliye Disiplin Cezası

Simitlerini paylaştıkları için okul idaresinin sert müdalesine, polisin saldırısına maruz kalan Behçet Kemal Çağlar Lisesi öğrencilerinden 3 kişiye okuldan uzaklaştırma(3 gün) cezası verildi. Okul disiplin kurulunca verilen cezada öğrencilerin suçları; Yöneticilerine karşı gelmek ve basına açıklama yapmak olarak belirlendi.

Liselilerin similerini dağıtarak oluşturdukları paylaşma masası ve birbirleri ile oluşturdukları dayanışma ağı okul idaresini ne kadar korkutmuş ki? okula polis çağırarak öğrencileri baskı altına almaya çalıştı. Şimdide saldırıya uğrayan öğrencileri “Basına Açıklama” yaptıkları için cezalandırıyor. En temel insanı haklardan biri olan insanların kendilerini ifade etme hakkını kulandıkları için liselileri cezalandıran okul idaresi liselilerin bu dayanışma gücünden, otoritelerinin sarsılmasından korkuyorlar.

Bu eğitim sistemi bizi hizaya sokmaya, boyun eğmeye, hakkını savunmayan kapitalizmin köleleri haline getirmeye çalışıyor. Bunu, okul denilen binada bizleri “eğiterek” yapmaktadır. Bizler buna karşı okul duvarları içerisinde otoriter ilişki biçimlerine, sistemin insanlara enjekte ettiği bencillik kültürüne karşı, paylaşmayı ve dayanışmayı örgütlüyoruz ve mücadelemize devam edeceğiz.