Soba

Öncelikle sobanın içinde kül varsa küller temizlenir. Sobaya ilk olarak gazete veya kullanılmış kağıtlar parçalanarak atılır, üzerinede tahta parçaları atılır. Çıra gibi kolay yanan parçalar varsa işimiz çok kolay olur.

Sobanın alt kapağını açarak ilk önce attığımız kağıtlar ateşlenir, sobanın alt kapağı bir süre açık tutulur böylece alttan giren hava bacadan çıkar alevlenme hızlanır. Üsteki odunlar tamamen yanıyorken varsa kömür yoksa büyük odun parçaları ilave edilir.

Sitemizdeki Yaşamın Bilgisi bölümünde anlatmak istediğimizi bir reklam filmi ile televizyonlara taşıyarak; senelerce eğitim görmüş, üniversiteler bitirmiş, öğretmen olmuş birinin sobayı yakmak için -muhtemelen ilkokul mezunu- olan yaşlı annesine ihtiyaç duymasını anlatan reklam filmini çektiği için “insanları sömüren” bu telefon operatörüne teşekkür ediyoruz. Ve tekrar söylüyoruz. Evet! bizler sistemin bilgisinin cahiliyiz.  Çünkü bu bilgilere ihtiyacımız yok. Ama yaşamak için, paylaşmak için yaşamın bilgisine ihtiyacımız var. Bizlerde bu bilgiyi paylaşıyoruz.

Reklam Filmi;