Direnen Ataşehir, Maltepe ve Üsküdar Belediyesi İşçilerinin Yanındayız!

Ataşehir, Maltepe ve Üsküdar belediyeleri önlerinde işten atılan işçiler direnişlerini sürdürüyor.

Ataşehir Belediyesi’nde sendikal faaliyette bulundukları gerekçesiyle işten atılan Ataşehir Belediyesi işçileri, direnişlerinin 13. gününde. Belediyenin önünde süren direnişe dair belediye tarafından tehditlere rağmen işçiler direnişte kararlı mücadelelerini sürdürüyor.

Maltepe Belediyesi’nde sendikal faaliyet yürütürken işten atılan Alkan Okuducu’nun direnişi 15. gününde. Maltepe Belediyesi’nde sendikal faaliyet gösterdiği gerekçesiye işinden atılan Alkan Okuducu direniş alanına yönelik saldırı ve tehditlerine maruz kaldıktan sonra, geçtiğimiz günlerde Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç’ın kendisine hakaret içeren sloganların atıldığı şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı. Alkan Okuducu saldırı ve yıldırma politikalarına rağmen direnişini sürdürüyor.

Üsküdar Belediyesi’nde çalışırken hiçbir gerekçe yokken işten atılan 150’ye yakın Üsküdar Belediyesi işçilerinin direnişi sürüyor. Üsküdar Belediyesi’nde işten atılan işçiler salı günü saat 11:00’de Üsküdar Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleşecek.

Özel sektörde ya da kamuda, haksızlıklara, adaletsizliklere maruz kalan işçilerin ekmek, adalet ve özgürlük mücadelesi tüm ezilenlerin mücadelesidir. Patronların ve patronvari pozisyona sahip tüm başkanlara, şeflere; kısacası emeklerini satmak zorunda kalanları sömüren herkese sözümüz bellidir: Sizler, patronsunuz; saraylarınızda hiçbir ekonomik zorluk içerisinde olmadan yaşamlarını devam ettirenlersiniz; bizlerse yaşamlarımızı sürdürmek için çalışmak zorunda kalan, yetmeyip nedensiz yere işten atılanlarız. O yüzden sokaklardayız!

Genç İşçi Derneği olarak, işten atılan Ataşehir, Maltepe ve Üsküdar Belediyesi işçilerinin direnişlerini selamlıyoruz, mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.

Direne Direne Kazanacağız !

 

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ