Direnişçi İşçi Türkan Albayrak’a Polis Saldırısı

Belediyeler başta olmak üzere kamuda çalışan binlerce  işçi  bir süredir ‘’güvenlik ve arşiv taraması’’ adı altında işten çıkarılıyor. Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan Türkan Albayrak da bu işçilerden biri. “Güvenlik Soruşturması” bahanesiyle işten çıkarılan Türkan Albayrak  kamudaki bu işçi kıyımına dikkat çekmek ve işini geri almak için direnişe başladı.

3 Eylül Pazartesi günü Sarıyer de bir basın açıklaması ile direnişe başlayan Türkan Albayrak açıklamada işini geri alana kadar hafta içi her gün 13.00-17.00 saatleri arasında direnişini sürdüreceğini belirterek oturma eylemine başladı. Ancak açıklamanın ardından polis oturma eylemine “açıklamanı yaptın hadi git” diyerek saldırdı. Direnişte ısrar eden Türkan Albayrak ve dayanışmaya gelen 10 kişi gözaltına alındı. Öğlen saatlerinde gözaltına alınan direnişçi işçi Türkan Albayrak ve dayanışmaya gelenler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Direnişçi işçi Türkan Albayrak daha önce 2004 yılında Türk Telekom’da hakkını aradığı ve tacize karşı çıktığı için işten çıkarılmış direniş ile kazanmış; 2010 yılında ise Paşabahçe Hastanesinde sendikaya üye olduğu için işten çıkarılan tektetk direnmiş ve direniş ile işini geri almıştı. 3. Defa işten çıkarılan Türkan Albayrak bu defa direnerek kazanacağım diyor!

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ