Genç İşçi Derneği https://gencisci.org Genç İşçiler Örgütleniyor, Dayanışmayla Büyüyor. Sun, 24 Oct 2021 18:03:08 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.7 https://gencisci.org/wp-content/uploads/2017/12/cropped-cb4e69f7c798867be35e81b6e3af33ca.ico-32x32.png Genç İşçi Derneği https://gencisci.org 32 32 Biz Bu Oyunu Bozarız! – İşçi Mitingi https://gencisci.org/biz-bu-oyunu-bozariz-isci-mitingi/ Sun, 24 Oct 2021 17:32:16 +0000 http://gencisci.org/?p=1408 Genç İşçi Derneği olarak baskıya, sömürüye, kod 29’a, ücretsiz izinlere, ödeyemediğimiz için biriken faturalara, çoğaldıkça çoğalan kiralara, bitmek bilmeyen zamlara karşı Kartal’da yapılan İşçi Mitingi’ndeydik. Garsonlar, komiler, reyoncular, kasiyerler, kuryeler, depocular, standçılar, temizlikçiler, anketörler, işçiler, işsizler… Patronların bizden çaldıklarını almak için, bizim olanı almak için yürüdük. İktidarın bizlerin yaşamlarına dönük baskılarına, biriktikçe biriken borçlarımıza, gün […]

The post Biz Bu Oyunu Bozarız! – İşçi Mitingi first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>

Genç İşçi Derneği olarak baskıya, sömürüye, kod 29’a, ücretsiz izinlere, ödeyemediğimiz için biriken faturalara, çoğaldıkça çoğalan kiralara, bitmek bilmeyen zamlara karşı Kartal’da yapılan İşçi Mitingi’ndeydik. Garsonlar, komiler, reyoncular, kasiyerler, kuryeler, depocular, standçılar, temizlikçiler, anketörler, işçiler, işsizler… Patronların bizden çaldıklarını almak için, bizim olanı almak için yürüdük.
İktidarın bizlerin yaşamlarına dönük baskılarına, biriktikçe biriken borçlarımıza, gün geçtikçe küçülen tabaklarımıza, kapitalistlerin krizi yüzünden sebepsiz işten çıkarmalara, sendikasızlaştırılmaya, patronların her gün artan sömürüsüne artık yeter demek için örgütlü gücümüzle Kartal Meydanı’ndaydık.
“Genç İşçiler Örgütlü, Örgütlü Güçlü”, “Şef, Müdür, Patronlar Genç İşçiden Korksunlar”, “Patronlar Sarayda Genç İşçiler Sokakta”, “İşçilerin Ateşi Patronları Yakacak”, “Üreten Biziz Yöneten İstemiyoruz”, “Vermeyecekler Alacağız”, “Ekmek Adalet Özgürlük” sloganlarıyla, “Biz Bu Oyunu Bozarız” pankartıyla alandaydık.
Kapitalistlerin düzenini; bizi yoksullaştıran, bizi ölüme mahkum eden bu sistemi örgütlü mücadelemizle yıkacağız.
Ekmek Adalet Özgürlük!

 

 

The post Biz Bu Oyunu Bozarız! – İşçi Mitingi first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Genç İşçiler Miting’de! https://gencisci.org/genciscilermitingde/ Thu, 21 Oct 2021 11:02:00 +0000 http://gencisci.org/?p=1404 Biz genç işçiler, patronların bizden çaldıklarını almak için, bizim olanı almak için İşçi Mitingi’nde buluşuyoruz! Korona krizi süresince patronlar karlarına kar katarken biz işçiler sömürüldük, ücretsiz izin dayatmasıyla karşı karşıya kaldık, türlü bahanelerle işten atıldık. Sağlığımız hiçe sayıldı; fabrikalarda, kasalarda, depolarda, motor üstlerinde ölümlerden döndük. Kapatılan kafe bar işçileri olarak gelirimiz yoktu ama giderimiz çoktu! […]

The post Genç İşçiler Miting’de! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Biz genç işçiler, patronların bizden çaldıklarını almak için, bizim olanı almak için İşçi Mitingi’nde buluşuyoruz!

Korona krizi süresince patronlar karlarına kar katarken biz işçiler sömürüldük, ücretsiz izin dayatmasıyla karşı karşıya kaldık, türlü bahanelerle işten atıldık. Sağlığımız hiçe sayıldı; fabrikalarda, kasalarda, depolarda, motor üstlerinde ölümlerden döndük. Kapatılan kafe bar işçileri olarak gelirimiz yoktu ama giderimiz çoktu! Ödeyemediğimiz için biriken faturalar, kiralar yani borçlar birikti ve paramız azaldı hatta bitti. Parasızlık çalışma şartlarımızı değiştirdi. Baskı, sömürü vardı daha da arttı. Haklarımız hiçe sayılmaya başlanırken bizi gitgide görünmez kılmaya çalıştılar. Oysa her şeyi üreten bizleriz. Bizi görmezden gelemezsiniz, biz her yerdeyiz!

Şimdi Kartal meydanında toplanacağız. Adaletsizlikleri bağırmak, beraberliğimizin gücüyle haykırmak için.

Ekmek Adalet Özgürlük.

24 Ekim Pazar günü saat 15:00’da Kartal Meydanı’nda, İşçi Mitingi’ndeyiz!

 

 

The post Genç İşçiler Miting’de! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Devletin Atık Kağıt İşçilerine Yönelik Saldırısı Sürüyor https://gencisci.org/devletin-atik-kagit-iscilerine-yonelik-saldirisi-suruyor/ Wed, 06 Oct 2021 07:24:26 +0000 http://gencisci.org/?p=1398 Devlet ve kapitalizmin ırkçılık ve rant uğruna başlattığı saldırı sürüyor. Gece baskınlarında 200’e yakın atık kağıt işçisi gözaltına alındı. Göçmenler ise sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor. Ekmek teknelerine el koyulup barakaları yıkılan göçmen işçilere yapılan saldırının karşısında, sınıf dayanışmasındayız!

The post Devletin Atık Kağıt İşçilerine Yönelik Saldırısı Sürüyor first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>

Devlet ve kapitalizmin ırkçılık ve rant uğruna başlattığı saldırı sürüyor. Gece baskınlarında 200’e yakın atık kağıt işçisi gözaltına alındı. Göçmenler ise sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor. Ekmek teknelerine el koyulup barakaları yıkılan göçmen işçilere yapılan saldırının karşısında, sınıf dayanışmasındayız!

The post Devletin Atık Kağıt İşçilerine Yönelik Saldırısı Sürüyor first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Miting’e Yürüyoruz! https://gencisci.org/mitinge-yuruyoruz/ Fri, 24 Sep 2021 17:55:27 +0000 http://gencisci.org/?p=1393 İşçi sendikaları, dernekleri, siyasi örgütler olarak başlattığımız İşçi Emekçi Mitingi’ne çağırıyoruz. 24 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan İşçi Emekçi Mitingi’nin Deklerasyon açıklamasındaydık. 24 Ekim Pazar günü işçi sendikaları ve dernekleri olarak İstanbul/ Kartal Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz İşçi Emekçi Mitingi için Cevahir AVM önünde açıklama düzenledik. Yoksulluğa, açlığa, baskıya, sömürüye, işten atmalara karşı, İşçi Emekçi Mitingi’ndeyiz! Herkesi […]

The post Miting’e Yürüyoruz! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>

İşçi sendikaları, dernekleri, siyasi örgütler olarak başlattığımız İşçi Emekçi Mitingi’ne çağırıyoruz.
24 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan İşçi Emekçi Mitingi’nin Deklerasyon açıklamasındaydık.

24 Ekim Pazar günü işçi sendikaları ve dernekleri olarak İstanbul/ Kartal Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz İşçi Emekçi Mitingi için Cevahir AVM önünde açıklama düzenledik.
Yoksulluğa, açlığa, baskıya, sömürüye, işten atmalara karşı, İşçi Emekçi Mitingi’ndeyiz!

Herkesi mücadeleye, İşçi Emekçi Mitingi’ne çağırıyoruz!

The post Miting’e Yürüyoruz! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
İnşaat İşçileri 6 Gündür Direniyor! https://gencisci.org/insaat-iscileri-6-gundur-direniyor/ Wed, 08 Sep 2021 13:15:31 +0000 http://gencisci.org/?p=1387 Rönesans Holding’den haklarını alamayan ve direniş başlatan İnşaat İşçileri’ni direnişlerinin 6. gününde ziyaret ettik. Çünkü biliyoruz ki patronların saldırılarına karşı dayanışma gücümüzdür! Yaşasın Sınıf Dayanışması!   Direniş Kazanımla Sonuçlandı! Rönesans Holding’den haklarını almak için direnişte olan İnşaat İşçileri’nin direnişleri 6. gününde kazanımla sonuçlandı! Haklarımızı gasp eden patronlara karşı direnerek kazanıyoruz! Hak Verilmez Alınır, Zafer Sokakta […]

The post İnşaat İşçileri 6 Gündür Direniyor! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>

Rönesans Holding’den haklarını alamayan ve direniş başlatan İnşaat İşçileri’ni direnişlerinin 6. gününde ziyaret ettik. Çünkü biliyoruz ki patronların saldırılarına karşı dayanışma gücümüzdür!

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

 

Direniş Kazanımla Sonuçlandı!

The post İnşaat İşçileri 6 Gündür Direniyor! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Sinbo İşçileri Söyleşi Gerçekleştirdi https://gencisci.org/sinbo-iscileri-soylesi-gerceklestirdi/ Thu, 26 Aug 2021 19:36:38 +0000 http://gencisci.org/?p=1383 Sinbo işçilerinin gerçekleştirdiği KodAdı-29 söyleşisindeyiz. İşçiler direnişleriyle ilgili deneyimlerini aktarırken, dinleyiciler de soru ve önerilerle direnişin ve sınıf mücadelesinin nasıl sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmalarda sık sık mücadeleyi büyütmek için örgütlenilmesi gerektiği, direnişin ve dayanışmaların büyütülmesi vurgulandı. Yoldaşımız Nazlı Şen’in açılış konuşması: Yoldaşımız Nazlı Şen'in moderatörlüğünde gerçekleşen KodAdı-29 söyleşisinde yoldaşımızın açılış konuşması. pic.twitter.com/kOZJpAl4zg — Genç […]

The post Sinbo İşçileri Söyleşi Gerçekleştirdi first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>

Sinbo işçilerinin gerçekleştirdiği KodAdı-29 söyleşisindeyiz. İşçiler direnişleriyle ilgili deneyimlerini aktarırken, dinleyiciler de soru ve önerilerle direnişin ve sınıf mücadelesinin nasıl sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmalarda sık sık mücadeleyi büyütmek için örgütlenilmesi gerektiği, direnişin ve dayanışmaların büyütülmesi vurgulandı.

Yoldaşımız Nazlı Şen’in açılış konuşması:

Yoldaşımız Batuhan Çotur’un konuşması:

The post Sinbo İşçileri Söyleşi Gerçekleştirdi first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Hırsız A101, Reyondan Su Ve Kek Alan İşçisini İşten Attı https://gencisci.org/hirsiz-a101-reyondan-su-ve-kek-alan-iscisini-isten-atti/ Mon, 09 Aug 2021 11:13:29 +0000 http://gencisci.org/?p=1351 5 Temmuz’da A101’in Ankara Aktürk İş Merkezi Yeni Eryaman şubesinde işe başlayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Egemen Köse, mağazadan 3 şişe su alıp içtiği için hırsızlıkla suçlandı. 23 günlük çalışma süresinin ardından, “Ya istifanı yaz ya da Kod-29 ile işten atarız” tehdidiyle zorla istifası alındı. Mağaza Market Sendikası’na yaşadıklarını anlatan Egemen Köse, mağazadaki envanter açıklarının […]

The post Hırsız A101, Reyondan Su Ve Kek Alan İşçisini İşten Attı first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>

5 Temmuz’da A101’in Ankara Aktürk İş Merkezi Yeni Eryaman şubesinde işe başlayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Egemen Köse, mağazadan 3 şişe su alıp içtiği için hırsızlıkla suçlandı. 23 günlük çalışma süresinin ardından, “Ya istifanı yaz ya da Kod-29 ile işten atarız” tehdidiyle zorla istifası alındı. Mağaza Market Sendikası’na yaşadıklarını anlatan Egemen Köse, mağazadaki envanter açıklarının onun üzerine yıkıldığını belirtti: “Yoğun şartlar altında, sıcak havada, maskeyle çalışıyorduk. Ben 3 şişe su ve 1 tane de kek yedim. Bunu da müdür yardımcısına söyledim. Ertesi gün izinliydim. Mağazada kısmı envanter sayımı yapmışlar. Özellikle o gün benim yediğim, içtiğim ürünlere yapmışlar. 182 TL’lik bir açık çıkarmışlar. 50 tane ekmek, 45-50 su… Mantıken dedim ki ‘Ben bunların hepsini zaten yiyemem. 50 ekmek nasıl yiyeyim abi.’ dedim. ‘Bütün marketin açığını benden tahsil etmeye çalışıyorsunuz.’ dedim. Ben bu duruma itiraz ettim, istifa edeceğimi söyledim. Sonraki gün ise beni hırsızlıkla itham ettiler. Aslında kendileri sürekli bunu yapan insanlar. O gün ‘Kod-29 ile seni işten çıkartırız. Bu şartlarda kimse seninle çalışmaz.’ diyerek bana mobbing uyguladılar. Bana üstü boş olan bir maaş avans formu imzalattılar. Bir de bana istifa imzalattırdılar. Yedim içtim diye zorla baskı yapıp istifa dilekçesi imzalattılar. İmzaladım korktuğum için.” 

2500 TL alacağının sadece 300 TL’sinin yatırıldığını, böylece mağazanın kendi açığını kapattığını söyleyen Egemen Köse, “62 yaşındaki anneme bakabilmek ve eğitimime devam edebilmek için A101’de işe girdim. Evi geçindirebilmek için kredi çekmiştim ve ödemem gerekiyor. A101’e durumumu düzeltmek için girdim ancak daha zor duruma geldim. Ben hayatta kalmaya çalışıyorum” dedi.

The post Hırsız A101, Reyondan Su Ve Kek Alan İşçisini İşten Attı first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Direnen Sinbo İşçisi Kazanacak! https://gencisci.org/direnen-sinbo-iscisi-kazanacak/ Tue, 03 Aug 2021 05:15:17 +0000 http://gencisci.org/?p=1376 Direnen Sinbo işçileri, polis ve devlet baskısına rağmen yürüyüşlerinin 4’ncü gününde kararlılar. Yoldaşımız Nazlı Şen’in dayanışma konuşması; “Yine bir sürü polis bize engel olmaya çalışıyor. Sinbo işçileri bu mücadeleden yılmadı, asla yılmayacak!” Polis, yürüyüşümüze saldırarak yoldaşlarımız Batuhan Çotur ve Nazlı Şen'de dahil olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı.@_Tomis_ #YürüyüşKodAdı29 pic.twitter.com/I6i4et4bsW — Genç İşçi Derneği (@genciscidernegi) […]

The post Direnen Sinbo İşçisi Kazanacak! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Direnen Sinbo işçileri, polis ve devlet baskısına rağmen yürüyüşlerinin 4’ncü gününde kararlılar. Yoldaşımız Nazlı Şen’in dayanışma konuşması; “Yine bir sürü polis bize engel olmaya çalışıyor. Sinbo işçileri bu mücadeleden yılmadı, asla yılmayacak!”

Polis, yürüyüşümüze saldırarak yoldaşlarımız Batuhan Çotur ve Nazlı Şen’de dahil olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’dan Ankaraya yüremek isteyen Sinbo işçileri 4. kez serbest bırakıldı. Aralarında yoldaşlarımızın da bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakıldı.

Dayanışma Gücümüzdür !

The post Direnen Sinbo İşçisi Kazanacak! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Sinbo İşçisi Yalnız Değildir! https://gencisci.org/sinbo-iscisi-yalniz-degildir/ Mon, 02 Aug 2021 06:30:23 +0000 http://gencisci.org/?p=1369   Bugün Sinbo işçilerinin Kod-29’a karşı Ankara’ya başlattıkları yürüyüşün 3. gününde dayanışmayla sokaktaydık. Polis, işçilerin yürüyüşüne saldırarak aralarında yoldaşımız Nazlı Şen’in de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Patronlara da devlete de söylüyoruz: Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz! Sinbo İşçisi Yalnız Değildir! Bugün Sinbo işçilerinin Kod-29'a karşı Ankara'ya başlattıkları yürüyüşün 3. gününde dayanışmayla sokaktaydık. Polis, işçilerin […]

The post Sinbo İşçisi Yalnız Değildir! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
 

Bugün Sinbo işçilerinin Kod-29’a karşı Ankara’ya başlattıkları yürüyüşün 3. gününde dayanışmayla sokaktaydık. Polis, işçilerin yürüyüşüne saldırarak aralarında yoldaşımız Nazlı Şen’in de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

Patronlara da devlete de söylüyoruz: Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz!

 

Sinbo işçilerinin Kod-29’a karşı başlattığı Ankara yürüyüşünde polis saldırısıyla gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest.

Yılgınlık Yok Direniş Var!

The post Sinbo İşçisi Yalnız Değildir! first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>
Sinbo İşçilerinin Ankara Yürüyüşü Sürüyor https://gencisci.org/1365-2/ Sun, 01 Aug 2021 13:30:53 +0000 http://gencisci.org/?p=1365 Bugün Kod-29’a karşı mücadele eden Sinbo işçileri ile Kadıköy Rıhtım’daydık. Genç İşçi derneği adına konuşma yapan yoldaşımız Nazlı Şen; “Sinbo işçileri baskılara, devlete ve patronlara karşı kararlılıklarını sürdürüyor. Biz Genç İşçi Derneği olarak Sinbo işçilerinin bu kararlılığının arkasındayız”.  Sinbo'da Direniş Kazanacak! Kod-29'a karşı direnen Sinbo işçileri ile beraberiz.#YürüyüşKodAdı29 pic.twitter.com/lZo4K1fJEA — Genç İşçi Derneği (@genciscidernegi) August […]

The post Sinbo İşçilerinin Ankara Yürüyüşü Sürüyor first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>

Bugün Kod-29’a karşı mücadele eden Sinbo işçileri ile Kadıköy Rıhtım’daydık.

Genç İşçi derneği adına konuşma yapan yoldaşımız Nazlı Şen; “Sinbo işçileri baskılara, devlete ve patronlara karşı kararlılıklarını sürdürüyor. Biz Genç İşçi Derneği olarak Sinbo işçilerinin bu kararlılığının arkasındayız”. 

The post Sinbo İşçilerinin Ankara Yürüyüşü Sürüyor first appeared on Genç İşçi Derneği.

]]>