İşten Atılan Kenan Güngördü’den Darp Edilerek İşten Atılan Günay Kılıç’a Dayanışma Eylemi

Zeytinburnu Belediyesi’nde işte atılan Kenan Güngördü’nün basın açıklaması, Kanatçı Haydar’da darp edilerek işten atılan Günay Kılıç’da katılımıyla gerçekleşti.

Kenan Güngördü konuşmasında “KHK’larınızı geri çekin, geri çekmezseniz direniş mevzi mevzi büyüyecektir” dedi.

Bahçelievlerde Kanakçı Haydar isimli iş yerinde çalışırken darp edilen ardından işten atılan Günay Kılıç konuşmasında “Bir emekçi kadın olarak olarak ve bir anne olarak, haklarımı geri istediğim için darp edildim, beni bir kadın olduğum için susturmaya çalıştılar.” dedi. Ardından basın açıklaması okundu. Açıklamada “Filistin’ halkına yönelik İsrail Devletinin yaptığı katliamlar kınanırken, OHAL süresince 150.000 bin işçinin işlerinden atıldığı ve işçilerin aileleriyle birlikte açlığa mahkum edildiği söylendi.

KHK’larınız bizim için yok hükmündedir, denilerek insanca bir yaşam, güvenceli bir iş aynı zamanda eşitlik, adalet ve demokrasi mücadelemizden taviz vermeyeceğiz denilerek açıklama sonlandırıldı.

Açıklamanın ardından Günay Kılıç için Pazar günü, 16:00’da Bahçelievler Kanatçı Haydar’ın önüne dayanışma eylemi için çağrı yapıldı

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ