Rose Marine kafe Mobbing Şampiyonu Olacak gibi

rose-marine

İstanbul Cihangir’de “Rose Marine” isimli mekanın sahibi yılın mobbing şampiyonu olacak gibi. Patron, çalışanlarını telefonlarına insanların spor yaparken kullandığı “adımsayar” uygulamasını indirmeye zorladı. İşçilerin gün sonunda kaç adım attığını kontrol eden patron, işçilere bununla baskı yapıyor. Ayrıca bu patronun ve işletme müdürünün tek yöntemi değil. Bir de güvenlik kameraları var. Patron ya da müdür mekanda olmadığı zaman da güvenlik kameralarından işçileri takip ediyor, mesajlarla taciz ediyor.

Öte yandan asgari ücrete yapılan zamlar maaşlarla birlikte çalışanların hesaplarına yatırılıyor, sonra da elden geri toplanıyor. Çalışma saatleri normalde 10 saat, fakat yoğun günlerde 13-14 saate kadar çıktığı oluyor. Çalışanlar fazla mesailerinin de karşılığını alamıyor.

Bazı medyatik isimlerin de müdavimleri arasında bulunduğu Cihangir’in lüks mekanında çalışanlar hiçbir hak talep edemiyor. Resmi tatillerde çalıştırılmaları da bunlardan biri. Kırılan bardaklar, tabaklar, dökülen içkiler ve yemekler de garsonlardan kesiliyor, hem de satış fiyatından.

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ